Skip to content

איך לעבוד עם סלרי? אומרים שמקורו באגן הים התיכון והוא בעל שמות רבים. הסלרי הוא חומר גלם המשמש אותי בעיקר להכנת מרקים, אך לסלרי שימושים רבים על כל חלקיו והוא מוסיף כל כך הרבה טעמים לעוד סוגי מנות ותבשילים רבים.

סלרי

הסלרי מתחלק לשני סוגים עיקריים, ראש סלרי וסלרי עלים (נקרא גם סלרי אמריקאי). בשני הסוגים בחלקם העליון ניתן למצוא את העלים של הסלרי ובחלקו התחתון את השורש או הגבעולים, תלוי באיזה סוג. הסלרי הוא ירק בריא ולא משמין מכיוון שהוא מספק רק קצת יותר קלוריות ממה שהגוף צריך בשביל לעכל אותו. הסלרי מוסיף טעמים רבים שמשתלבים יפה עם הרבה מנות ונותנים להם ערך מוסף.

שורש סלרי
סלרי עלים

מה עושים עם סלרי

⬅️ סלרי טרי חי⬅️ סלרי אפוי בתנור
⬅️ סלרי מבושל במים⬅️ סלרי מוחמץ
⬅️ עלי סלרי*(הקישורים לכותרות הכתבה)

אכילת סלרי טרי

ניתן לאכול חלקים של הסלרי בצורתם הטבעית כפי שהם מהטבע ללא כל תהליך של בישול. אמנם לא כל החלקים אכילים, לא כדאי לאכול את שורש הסלרי לפני שעבר תהליך בישול כלשהו אבל בשאר החלקים ניתן.

גבעולי הסלרי יכולים להשתלב מצויין במגוון רחב של סלטים שם טעמו הייחודי יבוא לידי ביטוי בצורת הפתעה מרעננת. חוץ מסלטים אפשר להשתמש בגבעולי הסלרי כמרכיב הכנה של מיץ סחוט ואפילו סתם לנשנש אותם ככה. גם את עלי הסלרי ניתן לקצוץ ולהוסיף לסלט או לשייק בריאות.

בישול עם סלרי

הסלרי נפוץ מאוד בבישול הוא מוסיף טעמים ייחודיים והוא בעל רכיבים תזונתיים החיוניים לגוף שלנו ולכן כדאי מאוד להוסיף אותו לתבשילים. הוא מתאים למגוון רחב של תבשילים ומרקים ומשתלב מצויין עם טעמים של בשר, עופות, דגים ואוכל צמחוני. 

שורש הסלרי הולך מצויין במרקים, הוא בעל מרקם המזכיר תפו”א אך טעמו שונה והוא תוספת מרעננת לגוף. אופן השימוש בשורש הסלרי יכול להיות מקביל לאופן השימוש בתפוח אדמה והוא מגיב בערך אותו דבר לתהליכי הבישול במים. 

גבעולי הסלרי מוסיפים טעם רב לתבשילים וניתן להשתמש בהם במגוון רחב מאוד של דרכים. אני אוהב להוסיף אותם קצוצים ביחד עם שלב הוספת הבצל או שורשים אחרים בסגנון לתבשיל. בדרך זאת אני עוזר לטעמו של הסלרי לחדור לעומק המנה מהשלב הראשון של הבישול ואני לא שוכח להוסיף גם כמה גבעולים שלמים ועלים לאכילה. לפעמים, אם במקרה יש ליידי גבעול עם עלים של סלרי אני סתם זורק אותו פנימה לפני שאני סוגר את הסיר. 

עלי הסלרי

עלי הסלרי קצת קשים אבל ניתן לאכול אותם טריים, מבושלים, או מוקפצים קלות ועוד.. כאשר כדאי לשים לב לחיתוך המתאים לכל מנה או דרך. עלי הסלרי מהווים תוספת מושלמת למרקים ולאחר הבישול מקבלים מרקם וטעם נימוח ומפנק. אני אמנם אוהב להכניס אותם למרקים אך עלי הסלרי יכולים להשתלב מצויין ולשדרג רטבים או ממולאים ועוד.. 

סלרי אפוי

ניתן להשתמש בסלרי במגוון רחב של צורות לאפייה. את שורש הסלרי ניתן לאפות בתנור ביחד עם שורשים נוספים, בשר, עופות ועוד… כמו כן ניתן להשתמש בגבעולי הסלרי ובעלים שלו ולהוסיף אותם לתוך תערובות שונות שאתם מכניסים לתנור. 

סלרי מוחמץ

אני אוהב מאוד להוסיף סלרי כשאני מכין חמוצים בבית, תרומת הסלרי לחמוצים מתבטאת בטעמם הייחודי שלו והוספת הקראנץ’ ליתר החמוצים. ניתן גם להחמיץ רק את גבעולי הסלרי עצמם ולאכול אותם כחמוצים לכל דבר. את שורש הסלרי ניתן לפרוס לרצועות כדי להכין חמוצים אבל קראתי שיש צורך להעביר את השורש בישול קל לפני ההחמצה.


*שמות נוספים לסלרי עלים

*שמות נוספים לשורש סלרי

:דברים שאפשר להכין עם סלרי

טחינה ירוקה

מתכון

תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 5 / 5. מדרגים 1

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
איך להכין ציר עוף
איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בתנור
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
"מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …

חזרה לעמוד בישולים