Skip to content

איך מבדילים בין עלי סלרי, ראש סלרי, סלרי אמריקאי או שורש סלרי או כרפס ריחני? הסלרי הנפוץ מאוד במטבח הישראלי והוא בעל שמות רבים על סוגיו וחלקיו של השונים של הסלרי. באתי לעשות סדר.

איך מבדילים בין סוגים שונים של סלרי

הסלרי על כל חלקיו הוא שורש נפוץ מאוד במטבח הארץ ישראלי, הוא הגיע לישראל מחלקים שונים בעולם ביחד עם שמות וכינויים רבים, גם הם נפוצים ומתחלקים על פי עדות ומנהגים שונים שעוברים דורות. למרות השמות הרבים שישנם לשורש הנפוץ יש בסה”כ שני סוגי סלרי עיקריים שאנחנו צורכים בעיקר אותם נפגוש בחנויות ברוב המקרים. 

ראש סלרי | שורש סלרי | ח’ביזה

סלרי מחובר לשורש

שורש או ראש סלרי מגיע לרוב כשהוא עדיין מחובר לעלים אך לרוב הם לא יהיו גדולים כמו העלים בסלרי שלא מחובר לשורש. העלים והגבעולים שעל שורש הסלרי אמנם יותר קטנים אך לעיתים הם עדיין יהיה ניתן להשתמש בהם לבישול בנוסף לשורש עצמו. 

שורש סלרי בחנות הירקות
שורש סלרי | ראש סלרי

השורש עצמו הוא שמנמן ועגול בעל צבע של שורש וזה בעצם החלק שרוצים לבשל או להכין בדרך כלשהי. למרות המראה השורשי המחוספס שלו מתחת לקליפה מסתתר שורש בצבע לבן המזכיר מעט בדרך כלשהי תפוח אדמה מקולף.


סלרי עלים | סלרי אמריקאי | כרפס – כרפס ריחני 

סלרי שלא מחובר לשורש יהיה בעל גבעולים שמנים וארוכים המחוברים בקצה אחד שלהם ובצד השני עלים ירוקים יפים. לדעתי האישית הסלרי הזה הוא הנפוץ יותר במטבח הישראלי מבין השניים, ניתן להשתמש בגבעולי הסלרי וגם בעלים לבישול ואכילה.

סלרי שלא מחובר לשורש

גבעולי סלרי ללא העלים
עלי סלרי | סלרי אמריקאי | כרפס

יכול להיווצר בלבול בכל הנוגע לסוג הזה זה מכיוון שניתן למצוא בסופר את הסלרי עלים/אמריקאי כשהוא מגיע מחובר יחד עם העלים או רק הגבעולים ללא העלים שנחתכו היכן שהם מתחילים לצאת. אם אתם מתלבטים בין השניים, לדעתי האישית כדאי לקנות ביחד עם העלים, הסלרי יכול להחזיק זמן רבי יחסית במקרר וניתן יהיה למצוא להם שימוש בקלות

כיצד לשמור על טריות ירוקים במקרר

פטרוזיליהנענע
כוסברהסלרי
שמירבזילקום

תודה שקראת!

Image by rawpixel.com on Freepik

Image by Racool_studio on Freepik

Photo by engin akyurt on Unsplash

תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין חביתה לאומלט
איך יודעים להבדיל בין חביתה לאומלט? שני מאכלים שניתן להכין בעזרת אותם המצרכים בדיוק על המחבת אבל לאחד …
איך להכין ציזיקי
איך להכין סלט צזיקי מדהים שיכול להתאים ולהשתלב בכל הארוחות שיש במהלך היום – בוקר, צהרים וערב. יש …
איך להכין שקשוקה
שקשוקה היא אולי הביצה הכי ישראלית שיש, יש מלא שיטות להכנת שקשוקה מרכיבי הרוטב, עם מכסה או בלי …
איך להכין ביצים
כל אחד יודע איך להכין ביצים, חביתה ביצה קשה, מקושקשת ועוד סוגי חביתות שונים נחשבים למאכלים שרובנו מסוגלים …
איך להכין ביצה עלומה
ביצה עלומה או ביצה שלוקה היא הביצה היוקרתית שהכי פחות נפוץ לפגוש בארוחות הבוקר, זאת מכיוון שהכנת ביצה …
איך להכין ביצה קשה
ביצים קשות לוקחות חלק רב בארוחות הבוקר שלנו אך גם משמשות למגוון רחב של שימושים כמו בסלטים, מאפים …
איך להכין ביצת עין
לכאורה הדרך הפשוטה ביותר להכין חביתה על מחבת, פשוט לשבור עליו ביצה ולחכות שהיא תהיה מוכנה. אבל ישנם …
איך להכין חביתה מקושקשת
יש האומרים כי ניתן לדעת אם בן אדם יודע לבשל או לא לפי איך שהוא מכין חביתה מקושקשת. …
איך להכין אומלט
ההבדל היחיד בין חביתה לאומלט הוא שאת האומלט מקפלים על התוספות ומקבלים חצי עיגול במקום להשאיר אותו פתוח …
איך להכין חביתה עם תוספות
ניתן לשדרג חביתה פשוטה, סוגים רבים של תוספות יכולים להפוך חביתה פשוטה ליותר טעימה, מרעננת ובעלת ערכים תזונתיים …
איך להכין חביתה רגילה
גם אם אתם נורא ממהרים, חביתה פשוטה עם כמה ירקות או בתוך כריך תעזור לכם לקבל אנרגיה כדי …
איך להכין עוגה בחושה קלה
בתור ילד תמיד חשבתי על הכנת עוגה שזה דבר עלאי השמור ליחידי סגולה כישרוניים במיוחד. ניחוחות העוגה הרגישו …
הפשרה של מוצרי מזון לפי סוגים
הפשרה של מוצרים קפואים היא החלק הכי חשוב לעבודה יעילה עם מקפיא. בדיוק כמו שהמוצרים לא קופאים בשניה …
הקפאה של מוצרי מזון לפי סוגים
ניתן להקפיא מלא דברים (אם לא את כל הדברים), צרפתי כמה רעיונות להקפאת מוצרים שונים במטבח שלי. יש …
איך להכין אורז מלא
איך להכין אורז לבן מלא, שיטות בישול, טיפים לעבודה ועבודה קלה ומהירה ועוד רעיונות בפנים להכנת אורז מלא …
איך מכינים אורז
איך מכינים אורז? הדרכים השונות להכנה ובישול של אורז, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים, זנים וכל מה שהצלחתי לרשום …
מצרכי מזון בסיסיים למטבח הביתי
חשוב לערוך טוב את רשימת הקניות כדי שתכיל את כל מוצרי המזון הבסיסיים למטבח. מטבח מצויד ומסודר יעזור …
איך מכינים זעלוק – סלט חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור
סלט זעלוק הוא בעצם חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור ועשבי תיבול עם טעם משגע ומערנן שיכול להתאים כתוספת …
איך מבדילים בין פטרוזליה לכוסברה
פטרוזיליה וכוסברה, שניים מעשבי התיבול הנפוצים במדינת ישראל, בניגוד לזה שהם נראים כמעט אותו דבר וקל מאוד להתבלבל …
איך לשמור על פטרוזיליה טריה לאורך זמן במקרר
פטרוזיליה קצוצה מוסיפה לכל דבר שמפזרים אותה עליו טעם ויופי או שאפשר פשוט לאכול אותה ככה (טאבולה). מרוב …

חזרה לעמוד בישולים