Skip to content

העשב הידוע בכינויו שמיר נפוץ מאוד במטבח הישראלי, בעל שימושים רבים, ממש כוכב של מרקים אבל גם בתבשילים וסלטים בזכות הטעם הייחודי והדומיננטי מאוד שלו.

איך לשמור על שמיר במקרר

שמיר הוא אחד מעשבי התיבול הנפוצים יותר במטבח הישראלי, בעל שימושים רבים ובעל טעם ייחודי דומיננטי מאוד בבישולים וסלטים. שמו האמיתי של הוא שבט ריחני, אני לא ידעתי זאת לפני שערכתי פה את העמוד ( שבט ריחני – ויקיפדיה).

ניקוי ושטיפה של השמיר

כאשר שוטפים את השמיר חשוב מאוד להוריד את הגומיה המוצמדת לגבעולים מכיוון שגבעולי השמיר מאוד עדינים ונפצעים בקלות. אותם פצעים של השמיר עלולים להאיץ את קצב התפשטות הריקבון על הצמח ולקצר את חיי המדף שלו. בזמן השטיפה מתחת לברז צריך להפריד את הגבעולים ולדאוג להוציא את הלכלוכים שנצברו בן הגבעולים. לאחר השטיפה יש לנער קלות ולהניח לייבוש על מסננת או כלי אחר. 

אריזה ואחסון השמיר

לפני שאני אורז את השמיר לאחר שהתייבש, אני מנער קלות מעל הכיור במידת הצורך ולאחר מכן הופך בתוך נייר מגבת. אני דואג לגלגל את השמיר טוב כדי שהנייר יוכל לספוג את הנוזלים שנותרו ולשמר את הלחות בזמן האחסון. את השמיר שעטפתי אני מכניס לשקית ניילון בגודל המתאים ומניח אותה במדף הירקות במקרר. ניתן גם לאחסן בכלי או קופסא סגורה ביחד עם עשבי תיבול נוספים. 

כיצד לשמור על טריות ירוקים במקרר

פטרוזיליהנענע
כוסברהסלרי
שמירבזילקום

תודה שקראת!

Image by cookie_studio on Freepik

תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין חביתה לאומלט
איך יודעים להבדיל בין חביתה לאומלט? שני מאכלים שניתן להכין בעזרת אותם המצרכים בדיוק על המחבת אבל לאחד …
איך להכין ציזיקי
איך להכין סלט צזיקי מדהים שיכול להתאים ולהשתלב בכל הארוחות שיש במהלך היום – בוקר, צהרים וערב. יש …
איך להכין שקשוקה
שקשוקה היא אולי הביצה הכי ישראלית שיש, יש מלא שיטות להכנת שקשוקה מרכיבי הרוטב, עם מכסה או בלי …
איך להכין ביצים
כל אחד יודע איך להכין ביצים, חביתה ביצה קשה, מקושקשת ועוד סוגי חביתות שונים נחשבים למאכלים שרובנו מסוגלים …
איך להכין ביצה עלומה
ביצה עלומה או ביצה שלוקה היא הביצה היוקרתית שהכי פחות נפוץ לפגוש בארוחות הבוקר, זאת מכיוון שהכנת ביצה …
איך להכין ביצה קשה
ביצים קשות לוקחות חלק רב בארוחות הבוקר שלנו אך גם משמשות למגוון רחב של שימושים כמו בסלטים, מאפים …
איך להכין ביצת עין
לכאורה הדרך הפשוטה ביותר להכין חביתה על מחבת, פשוט לשבור עליו ביצה ולחכות שהיא תהיה מוכנה. אבל ישנם …
איך להכין חביתה מקושקשת
יש האומרים כי ניתן לדעת אם בן אדם יודע לבשל או לא לפי איך שהוא מכין חביתה מקושקשת. …
איך להכין אומלט
ההבדל היחיד בין חביתה לאומלט הוא שאת האומלט מקפלים על התוספות ומקבלים חצי עיגול במקום להשאיר אותו פתוח …
איך להכין חביתה עם תוספות
ניתן לשדרג חביתה פשוטה, סוגים רבים של תוספות יכולים להפוך חביתה פשוטה ליותר טעימה, מרעננת ובעלת ערכים תזונתיים …
איך להכין חביתה רגילה
גם אם אתם נורא ממהרים, חביתה פשוטה עם כמה ירקות או בתוך כריך תעזור לכם לקבל אנרגיה כדי …
איך להכין עוגה בחושה קלה
בתור ילד תמיד חשבתי על הכנת עוגה שזה דבר עלאי השמור ליחידי סגולה כישרוניים במיוחד. ניחוחות העוגה הרגישו …
הפשרה של מוצרי מזון לפי סוגים
הפשרה של מוצרים קפואים היא החלק הכי חשוב לעבודה יעילה עם מקפיא. בדיוק כמו שהמוצרים לא קופאים בשניה …
הקפאה של מוצרי מזון לפי סוגים
ניתן להקפיא מלא דברים (אם לא את כל הדברים), צרפתי כמה רעיונות להקפאת מוצרים שונים במטבח שלי. יש …
איך להכין אורז מלא
איך להכין אורז לבן מלא, שיטות בישול, טיפים לעבודה ועבודה קלה ומהירה ועוד רעיונות בפנים להכנת אורז מלא …
איך מכינים אורז
איך מכינים אורז? הדרכים השונות להכנה ובישול של אורז, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים, זנים וכל מה שהצלחתי לרשום …
מצרכי מזון בסיסיים למטבח הביתי
חשוב לערוך טוב את רשימת הקניות כדי שתכיל את כל מוצרי המזון הבסיסיים למטבח. מטבח מצויד ומסודר יעזור …
איך מבדילים בין השמות השונים של סלרי
איך מבדילים בין עלי סלרי, ראש סלרי, סלרי אמריקאי או שורש סלרי או כרפס ריחני? הסלרי הנפוץ מאוד …
איך מכינים זעלוק – סלט חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור
סלט זעלוק הוא בעצם חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור ועשבי תיבול עם טעם משגע ומערנן שיכול להתאים כתוספת …
איך מבדילים בין פטרוזליה לכוסברה
פטרוזיליה וכוסברה, שניים מעשבי התיבול הנפוצים במדינת ישראל, בניגוד לזה שהם נראים כמעט אותו דבר וקל מאוד להתבלבל …

חזרה לעמוד בישולים