Skip to content

עלי סלרי או סלרי אמריקאי הידועים גם בכינויים כרפס ריחני, הם עלים וגבעולים בעלי שימושים רבים במטבח על כל חלקיהם. הסלרי נפוץ מאוד במטבח הישראלי ומוסיף טעמים למרקים סלטים ועוד סוגי מנות ותבשילים רבים.

איך לשמור סלרי טרי במקרר

הסלרי מתחלק לשני סוגים, ראש סלרי וסלרי עלים (נקרא גם סלרי אמריקאי). בשני הסוגים בחלקם העליון ניתן למצוא את העלים של הסלרי ובחלקו התחתון את השורש עצמו או את הגבעולים הירוקים שלו (תלוי באיזה סוג – קרא עוד על סלרי…)

כשאני מכין סלרי לאחסון במקרר אני קודם כל חוצה אותו בערך לפני הנקודה שבה מתחילים העלים להופיע כדי שישמר לאורך יותר זמן במקרר. אני בעצם מקבל שני חלקים של סלרי, אחד רק גבעולים המחוברים בתחתית בעזרת השורש, אותו אני מוריד גם כן וחלק שני גבעולים עם עלים המחוברים אליהם.

ניקוי ושטיפה של הסלרי

לאחר שחתכתי את שורש הסלרי אני יכול להפריד את הגבעולים ולשטוף טוב בתוכם איפה שבדרך כלל מסתתר הלכלוך. את החלק השני של הסלרי אני שוטף בנפרד, ניתן לשטוף מתחת לברז וגם להשרות במים אם רוצים. לאחר השטיפה אני מנער קצת ומניח להתייבשות לפני שאני אורז למקרר.

שטיפת סלרי מתחת לברז

אריזה ואחסון הסלרי

לאחר הייבוש במידה ויש צורך אני נותן לעלי הסלרי עוד ניעור מעל הכיור לטיפות. לאחר הניעור אני עוטף/מגלגל אותם בתוך מגבת נייר רגילה עם הגליל עד שהם עטופים טוב. לא חייבים לחכות עד שיתייבשו לחלוטין, ניתן לארוז את העלים כשהם עוד טיפה לחים, הנייר סופג את הלחות ועוזר לשמור על טריות העלים לאורך זמן.

אני עוטף את עלי הסלרי בנייר מגבת ולאחר מכן מכניס את העלים העטופים לצד הגבעולים שהתייבשו גם הם לשקית ניילון. את השקית אני מגלל לחיסכון במקום וסדר ומניח בארגז הירקות במקרר שם היא ממתינה מוכנה לשימוש. לא חייבים שקית, אפשר גם קופסא עם מכסה ואפילו קופסא משותפת לכל העשבים יחדיו.

כיצד לשמור על טריות ירוקים במקרר

פטרוזיליהנענע
כוסברהסלרי
שמירבזילקום

תודה שקראת!

Image by rawpixel.com on Freepik

תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין חביתה לאומלט
איך יודעים להבדיל בין חביתה לאומלט? שני מאכלים שניתן להכין בעזרת אותם המצרכים בדיוק על המחבת אבל לאחד …
איך להכין ציזיקי
איך להכין סלט צזיקי מדהים שיכול להתאים ולהשתלב בכל הארוחות שיש במהלך היום – בוקר, צהרים וערב. יש …
איך להכין שקשוקה
שקשוקה היא אולי הביצה הכי ישראלית שיש, יש מלא שיטות להכנת שקשוקה מרכיבי הרוטב, עם מכסה או בלי …
איך להכין ביצים
כל אחד יודע איך להכין ביצים, חביתה ביצה קשה, מקושקשת ועוד סוגי חביתות שונים נחשבים למאכלים שרובנו מסוגלים …
איך להכין ביצה עלומה
ביצה עלומה או ביצה שלוקה היא הביצה היוקרתית שהכי פחות נפוץ לפגוש בארוחות הבוקר, זאת מכיוון שהכנת ביצה …
איך להכין ביצה קשה
ביצים קשות לוקחות חלק רב בארוחות הבוקר שלנו אך גם משמשות למגוון רחב של שימושים כמו בסלטים, מאפים …
איך להכין ביצת עין
לכאורה הדרך הפשוטה ביותר להכין חביתה על מחבת, פשוט לשבור עליו ביצה ולחכות שהיא תהיה מוכנה. אבל ישנם …
איך להכין חביתה מקושקשת
יש האומרים כי ניתן לדעת אם בן אדם יודע לבשל או לא לפי איך שהוא מכין חביתה מקושקשת. …
איך להכין אומלט
ההבדל היחיד בין חביתה לאומלט הוא שאת האומלט מקפלים על התוספות ומקבלים חצי עיגול במקום להשאיר אותו פתוח …
איך להכין חביתה עם תוספות
ניתן לשדרג חביתה פשוטה, סוגים רבים של תוספות יכולים להפוך חביתה פשוטה ליותר טעימה, מרעננת ובעלת ערכים תזונתיים …
איך להכין חביתה רגילה
גם אם אתם נורא ממהרים, חביתה פשוטה עם כמה ירקות או בתוך כריך תעזור לכם לקבל אנרגיה כדי …
איך להכין עוגה בחושה קלה
בתור ילד תמיד חשבתי על הכנת עוגה שזה דבר עלאי השמור ליחידי סגולה כישרוניים במיוחד. ניחוחות העוגה הרגישו …
הפשרה של מוצרי מזון לפי סוגים
הפשרה של מוצרים קפואים היא החלק הכי חשוב לעבודה יעילה עם מקפיא. בדיוק כמו שהמוצרים לא קופאים בשניה …
הקפאה של מוצרי מזון לפי סוגים
ניתן להקפיא מלא דברים (אם לא את כל הדברים), צרפתי כמה רעיונות להקפאת מוצרים שונים במטבח שלי. יש …
איך להכין אורז מלא
איך להכין אורז לבן מלא, שיטות בישול, טיפים לעבודה ועבודה קלה ומהירה ועוד רעיונות בפנים להכנת אורז מלא …
איך מכינים אורז
איך מכינים אורז? הדרכים השונות להכנה ובישול של אורז, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים, זנים וכל מה שהצלחתי לרשום …
מצרכי מזון בסיסיים למטבח הביתי
חשוב לערוך טוב את רשימת הקניות כדי שתכיל את כל מוצרי המזון הבסיסיים למטבח. מטבח מצויד ומסודר יעזור …
איך מבדילים בין השמות השונים של סלרי
איך מבדילים בין עלי סלרי, ראש סלרי, סלרי אמריקאי או שורש סלרי או כרפס ריחני? הסלרי הנפוץ מאוד …
איך מכינים זעלוק – סלט חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור
סלט זעלוק הוא בעצם חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור ועשבי תיבול עם טעם משגע ומערנן שיכול להתאים כתוספת …
איך מבדילים בין פטרוזליה לכוסברה
פטרוזיליה וכוסברה, שניים מעשבי התיבול הנפוצים במדינת ישראל, בניגוד לזה שהם נראים כמעט אותו דבר וקל מאוד להתבלבל …

חזרה לעמוד בישולים