כיצד להכין לבד במטבח הביתי רוטב ספייסי מיונז כמו בסושיות בקלות ובמהירות
אופן ההכנה פשוט אבל צריך לשמור על כמה הוראות פשוטות בשביל שיצא יצא טעים והמטבח ישאר קל לניקוי לאחר העבודה. לפני תחילת העבודה יש צורך לדאוג שכל המצרכים נמצאים ומוכנים לשימוש ורק אחרי זה להתחיל במלאכת הבישול. המתכון מצריך שימוש בבלנדר מוט לקבלת התוצאה הרצויה, אך במידה ואין אחד כזה בסביבה עדיין ניתן להכין פשוט יש כמה שלבים נוספים בדרך.
מצרכים:
מיונז
1
רוטב צ’ילי מתוק
1
רוטב צ’ילי חריף
1/2
סויה
1/4
שמן סומסום
1/4
ג’ינגר טרי
לטעם
טוגראשי
לטעם
פרופורציות למתכון רוטב ספייסי מיונז
ניתן להכין איזה כמות שרוצים כל עוד שומרים על הפרופורציות של המתכון, מתחילים עם המיונז וממשיכים להוסיף מצרכים לפי כמות המיונז שהתחלנו איתה. לדוגמה אם נתחיל עם 150 מ”ל מיונז נקבל בערך 500 מ”ל של רוטב (או חצי ליטר).
אופן ההכנה:
אני אוהב לעבוד עם מד ליטר, נוח לי להכין בתוכו עם ביחד עם הבלנדר מוט וזה נוח קל ונקי, הרבה פעמים מקבלים כלי כזה ביחד עם הבלנדר ובדר”כ יש עליהם גם סימני מידה.
פשוט מכניסים את כל המצרכים של הרוטב לתוך המד ליטר לפי הכמות אחד אחרי השני.
לאחר מכן צריך להוסיף את הג’ינג’ר כשהוא קלוף ואת הטוגראשי.
מכניסים את הבלנדר מוט ומתחילים לטחון עד למרקם חלק.
מעבירים לכלי הגשה או אחסון.
במידה ואין בלנדר-מוט או מיקסר כלשהו, ניתן לוותר על הג’ינג’ר (או לגרד ולקצוץ אותו ממש טוב) ולערבב את כל המצרכים בעזרת מטרפה, אם אין אז גם כף או מזלג יעשו את העבודה (אבל צריך לערבב טוב טוב) והרוטב לא יהיה בעל מרקם חלק כפי שהוא יוצא בעזרת בלנדר.
טיפים לעבודה נכונה:
השתמשו בסימנים של המד ליטר בזמן הוספת הכמויות לשמירה על הפרופורציות.
אם יצא לכם טיפה יותר מידי מאחד המרכיבים זה לא סוף העולם, עדיין יצא לכם רוטב טעים.
אם לאחר שהרוטב נטחן הוא ניראה דליל מידי ניתן להוסיף מיונז / צ’ילי מתוק ולחזור על הפעולה.
שדרוגים ורעיונות ליצירתיות:
ניתן להחליף בין הכמויות של הרוטב צ’ילי מתוק והחריף לקבלת חריפות מוגזמת.
טוגראשי – תערובת תבלינין יפנית חשובה מבחינת הטעם של הרוטב, ניתן להכין בלעדיו אבל מומלץ לחפש ולקנות.
שמירה על הרוטב לאחר הבישול:
לרוטב חיי מדף ארוכים, במיוחד אם הכנתם אותו מרטבים קנויים, אני יוצא מנק’ הנחה שקניתם ולא הכנתם הכל בבית מ-0 בדיוק כמו בהרבה מסעדות. צריך לשמור את רוטב הספייסי מיונז במקרר בתוך כלי או בקופסה סגורה.