סלט חצילים בתנור קל להכנה עם טעם משגע ומרענן שיכול להתאים כתוספת צד כמעט לכל מנה או לנשנוש על פרוסת לחם או עם כפית בין הארוחות. הוא אמנם קל להכנה אבל לוקח זמן תנור ולכן אני אוהב להכין במקביל בימים שאני מכין משהו אחר בתנור כמו סלק אפוי או אנטיפסטי או כל דבר אחר.
זעלוק -סלט חצילים אפוי בתנור עם עגבניה ופלפל קלויים
סלט זעלוק הוא בעצם סלט חצילים עגבניות ופלפל שרופים בתנור ומעורבבים עם עשבי תיבול טריים קצוצים ותבלינים. היחס בין הירקות של סלט הזעלוק ניתן לשינוי על פי העדפות אישיות כל אחד וטעמו האישי וגם ניתן להוסיף ירקות ולשדרג את הסלט. הסלט לא יצא פחות טעים אם יהיה בו יותר עגבניה ופלפל מחציל אבל הוא יצא שונה.
אני כתבתי את היחסים שאני משתמש לסלט החצילים, מכיוון שזה סלט חצילים אני דואג שהחציל הוא המרכיב הדומיננטי וממנו יהיה הכי הרבה או שווה ערך לשאר המצרכים שבסלט. מניסיון יוצא לי שעל כל חציל אני שם 2 עגבניות ופלפל אחד אבל זה תלוי בגודל הירקות כמובן.
מצרכים:
חציל | 1 |
עגבניה | 2 |
פלפל | 1 |
כוסברה | 0.15 |
פטרוזיליה | 0.15 |
הכנות לסלט חצילים זעלוק
לפני שמתחילים בהכנת הסלט צריך להכניס לתנור את החציל עגבניה ופלפל ולתת להם להישרף בצורה יסודית, את החציל יש לחורר וניתן גם לעטוף בנייר כסף. לאחר שהם נשרפו כמו שצריך נותנים להם לנוח, את העגבניה והפלפל הקלוי צריך להכניס לקערה ולעטוף עם ניילון נצמד למנוחה, אפשר גם להניח בכלי עם מכסה. אחרי שהם יתקררו מעט צריך לקלף את הירקות הקלויים שיהיו מוכנים לחיתוך.
קיצוץ בצל ופטרוזיליה
כדי לחסוך בעבודה ובזמן, את קיצוץ הפטרוזיליה והכוסברה אני עושה לפני שאני חותך את הירקות הקלויים. הירקות הקלויים ילכלכו את הקרש חיתוך וזה עלול להפריע לקיצוץ העשבים, לעומת זאת לא אכפת לי אם ישאר קצת עשבי תיבול על הירקות הקלויים. צריך לקצוץ את הכמות הרצויה של כוסברה ופטרוזיליה דק ככל האפשר ולהניח בצד.
חיתוך הירקות הקלויים
את החציל, העגבניה והפלפל השרוף מהתנור צריך לקצוץ על קרש ולהכניס לתוך קערה לפני הערבוב והתיבול. ניתן לחתוך את הירקות דק מאוד או בגדלים שונים לפי הרצון האישי, אין צורך לסנן ניתן ורצוי להשתמש בנוזלים של הירקות הקלויים. אני תמיד משתמש בשלב הקערה כדי לאמוד את היחסים של הסלט כפי שניתן לראות בתמונה למטה.
ערבוב הסלט
לאחר שהירקות הקלויים נכנסו קוצצים לקערה מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה לפי הכמות הרצויה. גם פה ניתן לשים קצת יותר או קצת פחות לפי העדפות אישיות אבל חשוב לזכור שניתן לערבב את הסלט ולהוסיף עוד אם צריך, קצת יותר קשה להוציא. לכן אם אתם מעלים כמויות מומלץ להוסיף בהדרגה.
רוטב להתיבול לסלט החצילים
שמן זית | 1 |
חומץ | 0.5 |
לימון | 0.5 |
מלח | 0.02 |
התיבול הבסיסי לסלט החצילים הוא שמן זית, לימון, חומץ ומלח. הרבה שמן זית ולימון קצת חומץ ומלח לעזור לחבר את כל הטעמים של הירקות הקלויים ונוזלים הניגרים מהם שמשתלבים עם התיבול ומוסיפים טעמים ייחודיים.
מוסיפים את התיבול לסלט מערבבים וטועמים, כמובן שמשפרים במקרה הצורך.
כיצד לשמור על סלט החצילים לאחר ההכנה
את הסלט אני שומר במקרר בתוך קופסת פלסטיק בגודל המתאים עם מכסה ודואג להעביר לכלי הגשה בכל פעם שאני אוכל ולא ישר מהקופסא. ניתן לשמור את הסלט בכל כלי עם מכסה במקרר למשך כמה ימים בלי לחשוש.
תוספות ושדרוגים לסלט חצילים
- ניתן להוסיף בצל קצוץ לאחר ששרפנו אותו בתנור עם שאר הירקות לסלט לשדרוג רציני.
- ניתן לקצוץ ולהוסיף בצל סגול טרי או בצל ירוק.
- ניתן להוסיף פלפל חריף קצוץ לאחר ששרפנו אותו בתנור עם שאר הירקות.
- יש שאוהבים להוסיף כמון לסלט, מומלץ להוסיף ממש טיפה כפי שנהוג להוסיף כמון.
בהצלחה ובתאבון!