Skip to content

סלט חצילים בתנור קל להכנה עם טעם משגע ומרענן שיכול להתאים כתוספת צד כמעט לכל מנה או לנשנוש על פרוסת לחם או עם כפית בין הארוחות. הוא אמנם קל להכנה אבל לוקח זמן תנור ולכן אני אוהב להכין במקביל בימים שאני מכין משהו אחר בתנור כמו סלק אפוי או אנטיפסטי או כל דבר אחר.

זעלוק -סלט חצילים אפוי בתנור עם עגבניה ופלפל קלויים

סלט זעלוק הוא בעצם סלט חצילים עגבניות ופלפל שרופים בתנור ומעורבבים עם עשבי תיבול טריים קצוצים ותבלינים. היחס בין הירקות של סלט הזעלוק ניתן לשינוי על פי העדפות אישיות כל אחד וטעמו האישי וגם ניתן להוסיף ירקות ולשדרג את הסלט. הסלט לא יצא פחות טעים אם יהיה בו יותר עגבניה ופלפל מחציל אבל הוא יצא שונה.

אני כתבתי את היחסים שאני משתמש לסלט החצילים, מכיוון שזה סלט חצילים אני דואג שהחציל הוא המרכיב הדומיננטי וממנו יהיה הכי הרבה או שווה ערך לשאר המצרכים שבסלט. מניסיון יוצא לי שעל כל חציל אני שם 2 עגבניות ופלפל אחד אבל זה תלוי בגודל הירקות כמובן.

מצרכים:

חציל1
עגבניה2
פלפל1
כוסברה0.15
פטרוזיליה0.15
*יחס להרכבת סלט חצילים אפוי

הכנות לסלט חצילים זעלוק

לפני שמתחילים בהכנת הסלט צריך להכניס לתנור את החציל עגבניה ופלפל ולתת להם להישרף בצורה יסודית, את החציל יש לחורר וניתן גם לעטוף בנייר כסף. לאחר שהם נשרפו כמו שצריך נותנים להם לנוח, את העגבניה והפלפל הקלוי צריך להכניס לקערה ולעטוף עם ניילון נצמד למנוחה, אפשר גם להניח בכלי עם מכסה. אחרי שהם יתקררו מעט צריך לקלף את הירקות הקלויים שיהיו מוכנים לחיתוך.

קיצוץ בצל ופטרוזיליה

כדי לחסוך בעבודה ובזמן, את קיצוץ הפטרוזיליה והכוסברה אני עושה לפני שאני חותך את הירקות הקלויים. הירקות הקלויים ילכלכו את הקרש חיתוך וזה עלול להפריע לקיצוץ העשבים, לעומת זאת לא אכפת לי אם ישאר קצת עשבי תיבול על הירקות הקלויים. צריך לקצוץ את הכמות הרצויה של כוסברה ופטרוזיליה דק ככל האפשר ולהניח בצד.

חיתוך הירקות הקלויים

את החציל, העגבניה והפלפל השרוף מהתנור צריך לקצוץ על קרש ולהכניס לתוך קערה לפני הערבוב והתיבול. ניתן לחתוך את הירקות דק מאוד או בגדלים שונים לפי הרצון האישי, אין צורך לסנן ניתן ורצוי להשתמש בנוזלים של הירקות הקלויים. אני תמיד משתמש בשלב הקערה כדי לאמוד את היחסים של הסלט כפי שניתן לראות בתמונה למטה.

סלט זעלוק חתוך בקערה לפני ערבוב

ערבוב הסלט

לאחר שהירקות הקלויים נכנסו קוצצים לקערה מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה לפי הכמות הרצויה. גם פה ניתן לשים קצת יותר או קצת פחות לפי העדפות אישיות אבל חשוב לזכור שניתן לערבב את הסלט ולהוסיף עוד אם צריך, קצת יותר קשה להוציא. לכן אם אתם מעלים כמויות מומלץ להוסיף בהדרגה.

רוטב להתיבול לסלט החצילים

שמן זית1
חומץ0.5
לימון0.5
מלח0.02
יחס לתיבול סלט חצילים מבושל

התיבול הבסיסי לסלט החצילים הוא שמן זית, לימון, חומץ ומלח. הרבה שמן זית ולימון קצת חומץ ומלח לעזור לחבר את כל הטעמים של הירקות הקלויים ונוזלים הניגרים מהם שמשתלבים עם התיבול ומוסיפים טעמים ייחודיים.

מוסיפים את התיבול לסלט מערבבים וטועמים, כמובן שמשפרים במקרה הצורך.

כיצד לשמור על סלט החצילים לאחר ההכנה

את הסלט אני שומר במקרר בתוך קופסת פלסטיק בגודל המתאים עם מכסה ודואג להעביר לכלי הגשה בכל פעם שאני אוכל ולא ישר מהקופסא. ניתן לשמור את הסלט בכל כלי עם מכסה במקרר למשך כמה ימים בלי לחשוש.

סלט חצילים בקופסא לפני המקרר

תוספות ושדרוגים לסלט חצילים

  • ניתן להוסיף בצל קצוץ לאחר ששרפנו אותו בתנור עם שאר הירקות לסלט לשדרוג רציני.
  • ניתן לקצוץ ולהוסיף בצל סגול טרי או בצל ירוק.
  • ניתן להוסיף פלפל חריף קצוץ לאחר ששרפנו אותו בתנור עם שאר הירקות.
  • יש שאוהבים להוסיף כמון לסלט, מומלץ להוסיף ממש טיפה כפי שנהוג להוסיף כמון.

בהצלחה ובתאבון!

תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
איך להכין ציר עוף
איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בתנור
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
"מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …