איך להכין אנטיפסטי כרובית
אנטיפסטי כרובית הוא אחד המתכונים הקלים והמרשימים ביותר שאפשר להכין. הכרובית סופגת טעמים מצוין ומתקרמלת בצורה נהדרת במהלך הצלייה, כך שהיא הופכת לטעימה ופריכה מבחוץ ורכה מבפנים. היא מתאימה כמנה בפני עצמה או יכולה לשמש כמרכיב בתוך מנות רבות וסלטים.
מצרכים:
כרובית | כמה שמכינים |
שמן בישול | לפי הצורך |
שמן זית | בשביל הטעם |
מלח גס ופלפל גרוס | לפי הטעם |
אני אוהב להכין כרובית שלמה בתנור ולכן אני בוחר את הכרובית לפי הגודל שמתאים לי, בדרך כלל בינונית. ניתן גם להפריד את הכרובית לפרחים בגודל הרצוי ולהניח אותם בקערה כדי לתבל אותם אותם לפני הכניסה לתנור.
איך להכין אנטיפסטי כרובית
- ניתן לחלוט את הכרובית לפני הכניסה לתנור אבל לא חובה. חליטה של כמה דקות במים רותחים שחוממו מראש תרכך את הכרובית ותקצר את זמן ההכנה בתנור, בנוסף היא מעלה את סיכויי ההצלחה.
– כרובית שלמה: אני חולט את הכרובית שלמה ועם חלק מהעלים ומכניס לסיר כך שהעלים יהיו כלפי מטה כ 7-10 דק’.
– פרחי כרובית מופרדים: אם הפרדתם את פרחי הכרובית זמן החליטה יהיה כ 2-3 דקות בלבד.
- לאחר החליטה יש להוציא ולסנן את הכרובית מהמים לפני התיבול.
– כרובית שלמה: לאחר סינון הכרובית מניחים אות הכרובית על מגש עם נייר אפיה ומפזרים מעל בכיף שמן זית (מורחים יפה עם היד או מברשת), מלח גס ופלפל גרוס לפי הטעם (בסדר הזה – קודם שמן ואז תבלינים).
– פרחי כרובית מופרדים: אם הכרובית מפורקת אז מכניסים לקערת ערבוב מוסיפים שמן, מלח, פלפל ומערבבים היטב עד שכל חתיכות הכרובית מצופות בתיבול בצורה אחידה ואז מניחים על מגש עם נייר אפיה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, להכנה סופית.
– כרובית שלמה: אופים למשך כ-40–30 דקות, או עד שהכרובית משחימה ומתרככת. ניתן להעלות את הטמפרטורה ב-5 דקות האחרונות לקבלת מראה פריך יותר.
– כרובית מפורקת: משך הזמן בתנור לפרחי כרובית מפורקים קצר יותר ויהיה בין 15-25 דקות או עד שהכרובית מוכנה.
טיפים לעבודה נכונה:
- ניתן לבדוק עם בכרובית התרככה במהלך החליטה או התנור בעזרת קיסם עץ או סכין. במהלך החליטה הכרובית צריכה להתרכך קצת כי היא הולכת לעבור תהליך נוסף לאחר מכן בתנור.
- אני תמיד מוסיף קודם שמן בישול ובסוף קצת שמן זית בשביל הטעם, שמן בישול עובד יותר טוב בתנור.
- אם מכינים פרחי כרובית מפורקת יכול להיות שיהיה צורך לערבב איזה פעם במהלך האפיה לבישול אחיד.
- אם התוכנית היא להשתמש בפרחי הכרובית כמרכיב למנה או סלט מומלץ להפריד אותם לפני ההכנה.
תוספות אפשריות ושדרוגים
- ניתן להוסיף שום כתוש, טחינה, או פפריקה מעושנת להעמקת הטעמים.
- הולך מצוין עם יוגורט או צ’יזיקי וגם טחינה גולמית.
- עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין, אורגנו או בזיליקום ניתן להוסיף לפני התנור.
- פטרוזיליה קצוצה: לאחר התנור ניתן לפזר עשבי תיבול קצוצים.
כיצד לשמור על אנטיפסטי כרובית:
אחרי הצלייה, מומלץ להמתין שהכרובית תתקרר מעט לפני שאוכלים. ניתן לאחסן במקרר בכלי אטום. להגשה חוזרת, מומלץ לחמם בתנור או להוציא מהמקרר לפני כדי שיהיה בטמפרטורת החדר.
ממה עוד אפשר להכין אנטיפסטי
בתאבון!