Skip to content

איך להכין מרק כתום

מרק כתום הוא אחד המתכונים המנחמים והמזינים ביותר, שמתאים במיוחד לעונת החורף. השילוב של גזר, דלעת, בטטה, בצל וסלרי יוצר מרק עשיר בטעמים בעל מרקם קטיפתי ייחודי, שמחמם את הגוף והלב. מדובר במרק שקל להכין והולך נפלא עם מגוון תוספות, משתלב כמנת פתיחה לארוחות שונות אך יכול בקלות לשמש כארוחה בפני עצמו. 

המרק הזה לא רק טעים, אלא גם מלא בויטמינים ומינרלים, מה שהופך אותו למאכל מושלם שמנחם ומזין בו-זמנית. הוא מתאים כארוחה עיקרית בימי החורף הקרים, ואפשר להכין אותו בקלות בסיר אחד, כך שהוא מתאים גם לאנשים עם זמן מוגבל.

הכנה פשוטה, טעמים מעולים, והכי חשוב – הוא מספק תחושת שובע שמתאימה לכל המשפחה.

מצרכים:

  • בצל – 1 קטן, קצוץ
  • גזר – 2-3 יחידות
  • דלעת – חצי דלעת בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות
  • בטטה – 1 בינונית, קלופה וחתוכה
  • מלח ופלפל – לפי הטעם
  • נוזלים (מים או ציר ירקות) – 8 כוסות

*סידרתי את המצרכים לפי סדר השימוש עבור המתכון, ניתן לשחק עם כמויות לפי העדפות אישיות. 

איך מכינים?

הכנות:
התחילו בשטיפת הירקות וקילוף הבטטה, הגזרים והדלעת והכנתם לחיתוך. יש לחתוך את הבטטה והדלעת שיהיו אחידות בגודלן כך שיתבשלו בצורה אחידה ואת הגזר כדאי לחתוך קצת יותר קטן כי הוא זקוק ליותר זמן בישול. מכיוון שבסוף הבישול טוחנים את המרק ניתן לחתוך גם את הבצל או תוספות אחרות בחיתוך גס כי זה לא משנה. מומלץ להכין את כל המצרכים מראש, כדי שלא יווצר מצב של לחץ במהלך ההכנה.

בישול המרק:
בסיר רחב, מחממים שמן ומתחילים לטגן את הבצל ושאר ירקות השורש על להבה בינונית. מחכים עד שהם מתרככים ומעט מזהיבים, אז הם מתחילים לשחרר את הטעמים שלהם. כאשר הירקות שינו את צורתם או גוון צבעם ניתן להוסיף תבלינים ואת הנוזלים עד לכיסוי מוחלט של הירקות. 

בישול:
לאחר הוספת הנוזלים צריך לערבב את המרק היטב, חשוב להקפיד להפריד את כל השאריות הדבוקות לתחתית הסיר, כך שיתפשטו היטב במרק ויתנו לו טעם עשיר. מביאים את המרק לרתיחה מנמיכים את הלהבה לבישול על חום בינוני למשך 45 דקות או עד שהירקות רכים לחלוטין.

טחינה:
לאחר שכל הירקות התרככו ניתן לטחון את המרק בעזרת בלנדר מוט בתוך הסיר לאחר שהוא מתקרר קצת ומפסיק לבעבע. טוחנים את המרק בזהירות עד לקבלת מרקם חלק לגמרי.  

טיפים לשדרוג המרק:

  • ציר ירקות: למרק עשיר יותר, השתמשו בציר ירקות במקום מים.
  • עשבי תיבול: פזרו מעל מעט פטרוזיליה,כוסברה קצוצה או שמיר לקישוט ולהעשרת הטעמים.
  • לימון טרי: סחיטת לימון טרי לקערה מוסיפה חמצמצות שמאזנת את המתיקות של הירקות.
  • אגוזים: ניתן להוסיף אגוזי מלך, ברזיל, מקדמיה, ערמונים וסוגים רבים אחרים שהולכים מצוין עם המרק. 
  • טוסטונים: כדאי להגיש את המרק עם טוסטונים פריכים או קרוטונים, שיתנו טוויסט קראנץ’ למנה.

איך לשמור את המרק?

המרק נשאר טרי במקרר עד 4 ימים. אם הוא מתייבש אחרי קירור, הוסיפו מעט מים או ציר בזמן החימום.

בהצלחה בתיאבון! 🍲


תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 2.5 / 5. מדרגים 2

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
איך להכין ציר עוף
איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בתנור
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
"מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …
איך להכין אנטיספטי כרובית בתנות
אנטיפסטי היא תוספת ניפלאה לארוחות, גם בריאה, גם משביע ומלאה בערכים תזונתיים לגוף. עד שלא טעמתי אנטיפסטי סלק …