Skip to content

איך להכין מרק אפונה

מרק אפונה עשיר, סמיך ומנחם מתאים בדיוק לימים הקרים של החורף. מנה חמה ומשביעה עם טעמים עמוקים שמחממים את הגוף ואת הנפש. מדובר במתכון פשוט שמביא את האפונה למרכז הבמה ומדגיש את המתיקות הטבעית שלה לצד תיבול עדין שמאזן את הטעמים.

המרק הזה אהוב במיוחד על ילדים ומבוגרים כאחד, והוא מתאים כתוספת קלה לארוחה משפחתית או כמנה עיקרית בפני עצמה.


מצרכים:

  • בצל – 1 גדול, קצוץ
  • גבעול סלרי – 1, קצוץ
  • אפונה יבשה – 1.5 כוסות (מושרת לפחות שעתיים ומסוננת)
  • גזר – 2 יחידות, קלופים וחתוכים לקוביות
  • מים או ציר ירקות – 8 כוסות
  • מלח ופלפל – לפי הטעם
  • שמן זית – 2 כפות

*סידרתי את המצרכים לפי סדר השימוש עבור המתכון, ניתן לשחק עם כמויות לפי העדפות אישיות. 


איך מכינים?

הכנות: לפני הכנת המרק יש צורך להשרות את האפונה היבשה במים כשעתיים לפני שמתחילים ולסנן. מקלפים את הבצל וקוצצים אותו ביחד עם הסלרי. 

  • הכנת הגזר: למרק הספציפי הזה אני מבשל קוביות גזר קטנות בכלי קטן לכ-10 דקות ונותן להם להתקרר בצד בתוך המים בהם בושלו. את הגזר אני מוסיף לאחר הטחינה של שאר המרכיבים ואז אני מקבל מרק אפונה טחון וטעים עם קוביות גזר מפנקות. 

טיגון ירקות הבסיס:
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל והסלרי לזמן קצר עד שהם מתחילים להזהיב ולהתרכך. 

הוספת האפונה ותיבול:
הוסיפו את האפונה היבשה שהושרתה מראש וערבבו היטב עם שאר המרכיבים ואז הוסיפו מלח, פלפל. ועלה דפנה אם בחרתם להשתמש בו.

הוספת נוזלים:
מזגו את המים או ציר לסיר, וודאו שכל המרכיבים מכוסים בנוזל ודאגו לערבב טוב כולל בתחתית הסיר להסרת משקעים שנדבקו. הביאו את הסיר לרתיחה, ואז הנמיכו את הלהבה ובשלו על אש נמוכה-בינונית כ-45 דקות, או עד שהאפונה רכה מאוד והמרק מתחיל להסמיך.

טחינה:
לקבלת מרקם רך וחלק אפשר להשתמש בבלנדר מוט לטחון את המרק, מומלץ לחכות כדי לתת למרק להתקרר מעט לפני הטחינה. אם עוד לא בישלתם במים קוביות גזר קטנות ומפתיעות עדיין אפשר להכין בזמן שהוא מתקרר ולהוסיף אותם לאחר שטוחנים את המרק.  


טיפים לשדרוג המרק:

  • עלי דפנה: עוזר לשלב את הטעמים של המרק, מוציאים בתום הבישול. 
  • שום: ניתן להוסיף שום בשלב הבישול של האפונה.
  • עשבי תיבול: הוסיפו מעט פטרוזיליה קצוצה מעל לפני ההגשה.
  • תוספת חלבית: לפינוק נוסף, ניתן להגיש עם כף שמנת חמוצה או יוגורט מעל.
  • קרוטונים: הגישו לצד קרוטונים פריכים או טוסטונים ביתיים.
  • גרסה מעושנת: הוסיפו קוביות של חזה או נקניק מעושן, בייקון או בייקון טלה.

איך לשמור את המרק?

מרק אפונה נשמר במקרר כ-4 ימים. אם המרק מסמיך מאוד לאחר קירור, ניתן לדלל אותו עם מעט מים או ציר בעת החימום.

בהצלחה בתיאבון! 🥣


תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 2.5 / 5. מדרגים 2

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
איך להכין ציר עוף
איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בתנור
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …
איך להכין אנטיספטי כרובית בתנות
אנטיפסטי היא תוספת ניפלאה לארוחות, גם בריאה, גם משביע ומלאה בערכים תזונתיים לגוף. עד שלא טעמתי אנטיפסטי סלק …