Skip to content

איך להכין מרק ירקות

מרק ירקות ביתי, חם ומזמין, המשדרג את הימים הקרירים וממלא את הבית בניחוחות משגעים. מדובר במרק קלאסי ופשוט להכנה, שמביא איתו טעמים עמוקים, צבעוניות מרהיבה ותחושת בריאות בכל כף. השילוב של ירקות טריים ותיבול עדין הופך את המנה הזו לבחירה נהדרת כארוחה קלה או כמנת פתיחה והוא מתאים לכולם, ילדים, מבוגרים, טבעונים ואוכלי כל. 

כמעט תמיד אפשר למצוא ירקות בבית שיספיקו להכנת מרק ירקות טעים. גם במקרים שהבית כמעט ריק מלבד כמה ירקות זרוקים פה ושם וגם אז אפשר לאלתר מרק. לכן צריך לקחת את רשימת המצרכים בערבון מוגבל ואפשר להוסיף או להשמיט פריטים במידה ואין או יש.

מצרכים:

  • בצל – 1 בינוני, קצוץ
  • סלרי – 2-3 גבעולים, קצוצים דק
  • קישוא – 1 מגורד או חתוך לקוביות
  • גזר – 2 יחידות, קלופים וחתוכים
  • עגבנייה – 1 קלופה וקצוצה לשדרוג
  • עלי סלרי – חופן, קצוצה
  • דלעת – כמה שרוצים חתוך לפי הטעם
  • תפוח אדמה – כמה שרוצים חתוך לפי הטעם
  • מלח ופלפל – לפי הטעם
  • מים או ציר ירקות – 8 כוסות

*סידרתי את המצרכים לפי סדר השימוש עבור המתכון, ניתן לשחק עם כמויות לפי העדפות אישיות. 

איך מכינים?

הכנות: שוטפים ומקלפים את הירקות שזקוקים לקילוף לפני הכל. לאחר מכן את חיתוך הירקות ניתן לעשות על פי כמות הירקות והסוגים שבחרתם למרק. מומלץ לבחור כמה מרכיבים לקיצוץ וכמה לחיתוך גס או קוביות כדי להוסיף מרקמים שונים ועניין למרק. אני מאוד אוהב לעבוד עם בצל וסלרי קצוצים מאוד בשביל שיכנסו לכל ביס וביס מהמרק מבלי להיות מורגשים. את הקישוא אני אוהב לגרד בפומפיה שיהיה דק ואז הוא מתמוסס לחלוטין במהלך הבישול, כך הוא מוסיף משקל וסמיכות למרק אך ניתן גם לחתוך לפרוסות או קוביות. 

טיגון ירקות הבסיס: בסיר רחב, חממו שמן ומוסיפים את הבצל וסלרי קצוצים ונותנים להם כדקה לבד בשמן. לאחר מכן ניתן להוסיף את גזר וקישוא (מגורד או לא) לערבב ולתת להכל להתבשל עוד קצת ביחד על להבה בינונית בסבלנות עד שהבצל או שאר הירקות מתחילים להזהיב ומשחררים ארומה. 

הוספת ירקות ותיבול: ניתן להוסיף את עלי הסלרי ועגבניה הקצוצה או מגורדת בשלב הזה לסיר לערבב קלות. לאחר מכן להוסיף את שאר הירקות, תפוח אדמה, דלעת ועוד ירקות אם בא לכם, להוסיף מלח פלפל בנדיבות לפי הצורך ולערבב. 

הוספת נוזלים ובישול: מזגו את המים או הציר לסיר, וערבבו היטב כולל בתחתית הסיר כדי להבטיח שכל הירקות מתבשלים בצורה אחידה ושום דבר לא נדבק. הביאו לרתיחה, ואז הנמיכו את החום לנמוך-בינוני כ-40 דקות, או עד שמוכן עם מכסה סגור.

טיפים לשדרוג המרק:

  • כרוב לבן – ניתן להוסיף קצוץ בבסיס המרק או חתוך יותר גס לפני הוספת הנוזלים. 
  • בטטה – ניתן להוסיף בטטה במקום או בנוסף לדלעת.
  • שורש פטרוזיליה או סלרי – ניתן להוסיף במקום או בנוסף למרכיבים במרק.
  • שום – ניתן להוסיף שיני שום שלמות או כתושות. 
  • גריסים –  כוס קטנה של גריסים תשדרג את הערכים התזונתיים ותוסיף מרקם ייחודי.
  • עגבניה: אני יודע שרשמתי אבל היא שדרוג ליצירת טעמים, ניתן להחליף עם כפית רסק אם אין. 
  • כורכום: ניתן להשתמש להוספת טעמים וצבע למרק.
  • חריפות קלה: למי שאוהב טעמים פיקנטיים, בעזרת פלפל צ’ילי קצוץ או שלם למרק.
  • תוספות מיוחדות: ניתם להגיש לצד טוסטונים ביתיים מוכנים או קרוטונים.
  • שמן זית: זילוף שמן זית על המרק בעת ההגשה יוסיף טעם וארומה למנה.

איך לשמור את המרק?

מרק ירקות נשמר במקרר כ-4 ימים. 

בהצלחה ובתיאבון! 🥕🥔🥬


תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 2.5 / 5. מדרגים 2

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
איך להכין ציר עוף
איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בתנור
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
"מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …
איך להכין אנטיספטי כרובית בתנות
אנטיפסטי היא תוספת ניפלאה לארוחות, גם בריאה, גם משביע ומלאה בערכים תזונתיים לגוף. עד שלא טעמתי אנטיפסטי סלק …