סלט עוף עם ירקות שורש בטעמים אסייתים
סלט ירקות משביע ומרענן בטעמים אסייתים רכים, מתאים כמנת פתיחה או אפילו מנה עיקרית אם אפשרויות לשנות, לגוון, לשדרג ולהוסיף בקלות לפי טעם אישי. נוח להכנה והגשה מהירה לאחר שלב ההכנות והחיתוכים.
מצרכים:
מלפפון | 1 |
בטטה | 1 |
סלק | 0.5 |
תפוח | 0.5 |
פפאיה | 0.5 |
הכנות
בשלב החיתוך חותכים את כל הירקות לרצועות ארוכות, ניתן לחתוך בעזרת מנדולינה אבל גם בעזרת סכין בלבד. את הירקות אני חותך ומטפל בכל ירק/פרי בניפרד ולאחר מכן מרכיב את הסלט על פי היחסים שבטבלה מעל בכלי ללא הרוטב או העוף.
המלפפון
שוטפים ומקלפים את המלפפון ולאחר מכן חותכים בצורה כך שישאר לנו רצועות מללפון בלי החלק האמצעי אם הגרעינים. . אם עובדים עם מנדולינה אז פשוט צריך להעביר את המלפפון ולסובב בכל פעם שמגיעים לזרעים.
הבטטה
שוטפים ומקלפים, לאחר מכן פורסים פרוסות דקות לאורך הבטטה וכל פרוסה חותכים ורצועות. אם עושים במנדולינה מומלץ להשתמש בקובע הגנה לשמירה על האצבעות כי הבטטה יכולה להיות קשה לחיתוך.
הסלק
שוטפים ומקלפים, לאחר מכן פורסים פרוסות דקות לרוחב הסלק ואת הפוסות חותכים לרצועות לאחר מכן. ניתן להשתמש במנדולינה אך גם הסלק הוא שורש קשה לחיתוך וצריך ךלשמור על האצבעות. לאחר החיתוך צריך לשטוף את הסלק טוב טוב עד שהמים שיוצאים מהסלק יהיו שקופים בלי שופם גוון של וורוד. ניתן גם להשרות אותם קצת במים במהלך השטיפה, זה לוקח קצת זמן אבל בסוף הסלק לא מוציא שום צבע.
התפוח
שוטפים, פורסים פרוסות דקות ואז חותכים אותם לרצעות, ניתן להשתמש במנדולינה עד שמגיעים לגרעינים ואז לסובב את התפוח ולהמשיך (אותו עיקרון כמו המלפפון).
הפפאיה
מקלפים ופורסים פרוסות דקות מאוד ולאחר מכן חותכים את הפרוסות לרצועות דקות מאוד. למי שעובד עם המנדולינה צריך להוריד את הגובה של הסכין ליצירת שיערות של ממש, ניתן לחתוך את הפאפיה עד שמגיעים לגרעינים ואז לסובב ולהמשיך לעבוד עם הפפאפיה (כמו במלפפון ובתפוח)
העוף
לצורך הכנת העוף לסלט יש להשתמש בחזה עוף פרוס דק (כמו לשניצל) אני חחותך לבד אבל ניתן לקנות פרוס. אני מכין מרינדה ומשרה את פרוסות הדקות של חזה העוף. המרינדה שאני מכין לסלט היא סויה חרדל וקצת שמן סומסום – שם חרדל בכמות הרצויה ופותח אותו לאט לאט עם סויה עד למרקם הנדרש ולאחר מכן מוסיף קצת שמן שומשום ומערבב עוד לפני מזיגה על העוף. אני דואג שהמרינדה תיהיה סמיכה ותשב טוב על העוף בעזרת הרבה חרדל . ניתן להכין גם מרינדה אחרת לפי העדפות אישיות.
את העוף אני מכין על מחבת ולאחר מכן פורס לרצועות לא דקות מאוד, ניתן להשתמש בחזה עוף מאתמול שהיה במקרר ואפילו לא חייבים לחמם, אותו דבר לגבי שניצל שנישאר.
ניתן לאכול את הסלט גם ללא עוף או להוסיף טופו וכדומה במקום.
הרוטב
להכנת רוטב מושלם לסלט יש לקחת רוטב טריאקי קנוי או מוכן בבית (מתכון לרוטב טריאקי) ולערבב עם חומץ אורז ושמן סומסום
טריאקי | 1 |
חומץ אורז | 0.3 |
שמן סומסום | 0.1 |
אופן ההכנה
אחרי שסיימנו את שלב ההכנות ויש לנו את הירקות והפירות, הרוטב ורצועות העוף הגיע הזמן להרכיב את המנה. זהו החלק הפשוט של העבודה. לוקחים כמות סלט לפי העין ומכניסים לקערה, מוסיפים את העוף לי הכמות הרצויה ואת הרוטב בכמות נדיבה ומערבבים טוב טוב עד שהרוטב מכסה את כל הסלט. את הסלט מניחים על צלחת בעזרת היד ומוספים את עשבי התיבול והאגוזים הקצוצים מעל. בתאבון!
טיפים לעבודה נכונה
כאשר אני חותך את הירקות אני בדרך כלל מתחיל עם הסלק מכיוון שיש צורך לשטוף אותו טוב במים כדי שלא יהפוך את כל הסלט לוורוד. לאחר מכן יש לשטוף את המנדולינה או את הקרש לפני שממשיכים.
אני דואג להפריד את הירקות לאחר החיתוך ולערבב בסוף העבודה על פי היחס הרצוי. לאחר שערבבתי את הירקות אני יכול לקחת רק את הכמות שאותה אני רוצה לאכול, לערבב אותה עם הרוטב והעוף ולהשאיר את שאר הירקות במקרר עד לפעם הבאה.
שידרוגים ורעיונות ליצירתיות
ניתן להפוך את הסלט לצימחני על ידי הוצאת העוף והוספת כרוטוני תפוח אדמה, טופו, גבינת חלומי או תוספות נוספות לפי ראות עיניכם.
ניתן להוסיף לסלט אגוזים, פאקן/פאקן מסוכר | אגוז מלך | אגוז לוז | אגוז ברזיל | מקדמיה או כל העולה על דעתכם בסגנון.
ניתן להוסיף עלי כוסברה טריים המוסיפים צבע וטעם מיוחד למנה.
כיצד לשמור על הסלט לאחר ההכנה
כל עוד לא הוספתם את הרוטב ואתהעוף למנה ניתן לשמוא את הירקות והפירות של הסלט אפילו מספר ימים בתוך כלי סגור במקרר. התפוח אולי ישחיר קצת וזה לא יהיה באותו הטעם בגלל הזמן שהם היו במקרר אבל זה עדיין טוב. צריך רק להוציא, להוסיף רוטב ועוף, תוספות כלשהם נוספות אם בא לכם כמו עישבי טיבול ואגוזים ולאכול.
מהרגע שהסלט העוף והרוטב התערבבו לא מומלץ לשמור את הסלט במקרר או מחוץ לו יותר מידי זמן, כעבור כמה שעות הירקות כבר יהיו ספוגיים ולא טעימים.