סלט סלק מבושל או בתנור עם נייר כסף קל להכנה, יכול להתאים כמנת תוספת כמעט לכל ארוחה ולהיות גם נשנוש מרענן לרעב בין ארוחות בפני עצמו. הסלק משמש כמקור מצויין לויטמין B וויטמין C מתאים מאוד עם ירקות שורש נוספים וטעמו המתקתק הופך את הסלט למיוחד ומשביע.
לאחר שהסלק מוכן לעבודה מתחילים בחיתוכים לסלט, ניתן לחתוך את הסלק לאיזה צורה ולאיזה גודל שרוצים, ניתן גם לחתוך לרצועות עם מנדולינה או כל דרך אחרת העולה על דעתכם ובתנאי שיהיה כיף לאכול. אני אוהב לחתוך את הסלט לקוביות בגודל אחיד על ידי פריסה של הסלק לפי העובי הרצוי ולאחר מכן פריסה ולרצועות ואז לקוביות. את הסלק החתוך אני מניח בקערה.
הרוטב והתיבול לסלט סלק
שמן זית
1
חומץ
1
מלח
0.02
יחס לתיבול סלט סלק מבושל
התיבול הבסיסי לסלט סלק שלי הוא שמן זית, חומץ ומלח. אותה כמות של שמן וחומץ (אולי טיפה פחות חומץ) שמתאימים מאוד ומבליטים את טעמי הסלק ומלח שעוזר לחבר בין טעמים כל הטעמים ומבליט את המתיקות. התיבול מוסיף לסלט ברק שהופך אותו מזמין יותר לעין ונראה מבריק אני אוהב לתבל את הסלט ביד רחבה.
אופן ההכנה
אחרי שהכל מוכן בקערה שופכים את הרוטב מעל מוסיפים מלח ומערבבים טוב את הכל, נותנים דקה לנוח ואז ניתן להעביר לכלי הגשה או כלי אחסון ופחות או יותר סיימנו את הסלט.
זה הסלט סלק הבסיסי שלי, כפי שהוא ללא תוספות ביחד עם שמן זית חומץ ומלח. אני אוהב לערבב אותו עם אורז, טחינה, מיונז וכדומה בכל פעם.
תוספות אפשריות לשדרוג סלט סלק
ישנם תוספות רבות שניתן לשלב בסלט סלק בקלות והם יתאימו בול, במקרה וכבר הכנתם את הסלט סלק הבסיסי ניתן פשוט להוסיף את התוספות עליו ולשפר את התיבול או פשוט להכין אותו מהתחלה עם התוספות הרצויות.
בצל ירוק
לפי הטעם
שום
לפי הטעם
גזר מגורד
לפי הטעם
כוסברה
לפי הטעם
פטרוזליה
לפי הטעם
בצל סגול
לפי הטעם
ועוד כל העולה על רוחכם
לאחר שחתכנו את הסלק והירקות שאנחנו רוצים להוסיף לסלט אנחנו יכולים להתחיל להרכיב, אני ממליץ תמיד לבצע את כל החיתוכים ואז את ההרכבה לחיסכון בזמן ובניקיון תוך כדי העבודה. את היחסים של המרכיבים ניתן לשנות על בסיס העדפות אישיות על פי ראות עיניכם.
תוספות אפשריות לרוטב ולתיבול
לימון
לפי הטעם
כמון
לפי הטעם
סומק
לפי הטעם
פלפל שחור גרוס/טחון
לפי הטעם
תוספות אפשריות לתיבול
טיפים לעבודה נכונה
מכיוון שאני מכין כמות גדולה של סלק אני מקפיד להכין סלט בסיסי רק עם שמן זית חומץ ומלח, בלי תוספות של ירקות או תבלינים מיוחדים ובמידה ואני מעוניין אני פשוט יכול להוסיף את הדברים לסלק שלי גם יום אחרי.
כיצד לשמור על הסלט לאחר ההכנה
את הסלט אני שומר במקרר בתוך בקופסאת פלסטיק בגודל המתאים לכמות הסלט. אני מקפיד להכין כמות ליומיים שלושה ולדאוג שלא לתת לסלט להישאר יותר מארבע ימים מהכנתו במקרר.
תודה שקראתם!
האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור
ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0
אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים