סלט סלק מבושל או בתנור עם נייר כסף קל להכנה, יכול להתאים כמנת תוספת כמעט לכל ארוחה ולהיות גם נשנוש מרענן לרעב בין ארוחות בפני עצמו. הסלק משמש כמקור מצויין לויטמין B וויטמין C מתאים מאוד עם ירקות שורש נוספים וטעמו המתקתק הופך את הסלט למיוחד ומשביע.
הכנות לסלט
לפני שמתחילים יש לבשל או לאפות בתנור עם נייר כסף את הסלק ולאחר מכן לתת לו קצת לנוח ולהתקרר לפני החיתוך.
לאחר שהסלק מוכן לעבודה מתחילים בחיתוכים לסלט, ניתן לחתוך את הסלק לאיזה צורה ולאיזה גודל שרוצים, ניתן גם לחתוך לרצועות עם מנדולינה או כל דרך אחרת העולה על דעתכם ובתנאי שיהיה כיף לאכול. אני אוהב לחתוך את הסלט לקוביות בגודל אחיד על ידי פריסה של הסלק לפי העובי הרצוי ולאחר מכן פריסה לרצועות ואז לקוביות. את הסלק החתוך אני מניח בקערה.
חיתוך הגזר
את הגזר אני מעביר/מגרד בפומפיה דרך החורים הקטנים ביותר עד לקבלת חוטים דקים מאוד של גזר, אני סוחט אותם קלות לפני שאני מוסיף לסלט.
קיצוץ בצל ופטרוזליה
מקצץ את הכמות הרצויה של בצל ופטרוזיליה דק ככל האפשר.
לאחר שחתכנו את הסלק והירקות שאנחנו רוצים להוסיף לסלט אנחנו יכולים להתחיל להרכיב, אני ממליץ תמיד לבצע את כל החיתוכים ואז את ההרכבה לחיסכון בזמן ובניקיון תוך כדי העבודה. את היחסים של המרכיבים ניתן לשנות על בסיס העדפות אישיות על פי ראות עיניכם.
הרוטב והתיבול לסלט סלק
שמן זית
1
חומץ
1
מלח
0.02
יחס לתיבול סלט סלק מבושל
התיבול הבסיסי לסלט סלק שלי הוא שמן זית, חומץ ומלח. אותה כמות של שמן וחומץ (אולי טיפה פחות חומץ) שמתאימים מאוד ומבליטים את טעמי הסלק ומלח שעוזר לחבר בין טעמים כל הטעמים ומבליט את המתיקות. הסלט אוהב לספוג את הנוזלים ויש לתבל ביד רחבה.
תוספות אפשריות לרוטב ולתיבול
לימון
לפי הטעם
כמון
לפי הטעם
סומק
לפי הטעם
פלפל שחור גרוס/טחון
לפי הטעם
תוספות אפשריות לתיבול
אופן ההכנה
אחרי שהכל חתוך ומוכן בקערה, מוסיפים ומערבבים את הרוטב. ניתן להעביר לכלי הגשה או אחסון וסיימנו את הסלט.
כיצד לשמור על הסלט לאחר ההכנה
את הסלט אני שומר במקרר בתוך בקופסאת פלסטיק בגודל המתאים לכמות הסלט. אני מקפיד להכין כמות ליומים שלושה ולדאוג שלא לתת לסלט להשאר יותר מארבע ימים מהכנתו במקרר.
תודה שקראתם!
האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור
ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0
אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים