Skip to content

סלט סלק מבושל או בתנור עם ירקות שורש

סלט סלק מבושל או בתנור עם נייר כסף קל להכנה, יכול להתאים כמנת תוספת כמעט לכל ארוחה ולהיות גם נשנוש מרענן לרעב בין ארוחות בפני עצמו. הסלק משמש כמקור מצויין לויטמין B וויטמין C מתאים מאוד עם ירקות שורש נוספים וטעמו המתקתק הופך את הסלט למיוחד ומשביע.

הכנות לסלט

לפני שמתחילים יש לבשל או לאפות בתנור עם נייר כסף את הסלק ולאחר מכן לתת לו קצת לנוח ולהתקרר לפני החיתוך.

(קישורים: הוראות לאפיית סלק בתנור | הוראות לבישול הסלק במים)

מצרכים:

סלק מוכן חתוך1
גזר מגורד0.3
פטרוזליה0.3
בצל סגול0.3
יחס להרכבת סלט סלק מבושל

חיתוך הסלק

לאחר שהסלק מוכן לעבודה מתחילים בחיתוכים לסלט, ניתן לחתוך את הסלק לאיזה צורה ולאיזה גודל שרוצים, ניתן גם לחתוך לרצועות עם מנדולינה או כל דרך אחרת העולה על דעתכם ובתנאי שיהיה כיף לאכול. אני אוהב לחתוך את הסלט לקוביות בגודל אחיד על ידי פריסה של הסלק לפי העובי הרצוי ולאחר מכן פריסה לרצועות ואז לקוביות. את הסלק החתוך אני מניח בקערה.

פריסת הסלק לפני חיתוך הרצועות

חיתוך הגזר

את הגזר אני מעביר/מגרד בפומפיה דרך החורים הקטנים ביותר עד לקבלת חוטים דקים מאוד של גזר, אני סוחט אותם קלות לפני שאני מוסיף לסלט.

קיצוץ בצל ופטרוזליה

מקצץ את הכמות הרצויה של בצל ופטרוזיליה דק ככל האפשר.

לאחר שחתכנו את הסלק והירקות שאנחנו רוצים להוסיף לסלט אנחנו יכולים להתחיל להרכיב, אני ממליץ תמיד לבצע את כל החיתוכים ואז את ההרכבה לחיסכון בזמן ובניקיון תוך כדי העבודה. את היחסים של המרכיבים ניתן לשנות על בסיס העדפות אישיות על פי ראות עיניכם.

הסלט בקערה ממתין לתיבול וערבוב

הרוטב והתיבול לסלט סלק

שמן זית1
חומץ1
מלח0.02
יחס לתיבול סלט סלק מבושל

התיבול הבסיסי לסלט סלק שלי הוא שמן זית, חומץ ומלח. אותה כמות של שמן וחומץ (אולי טיפה פחות חומץ) שמתאימים מאוד ומבליטים את טעמי הסלק ומלח שעוזר לחבר בין טעמים כל הטעמים ומבליט את המתיקות. הסלט אוהב לספוג את הנוזלים ויש לתבל ביד רחבה.

תוספות אפשריות לרוטב ולתיבול

לימוןלפי הטעם
כמוןלפי הטעם
סומקלפי הטעם
פלפל שחור גרוס/טחוןלפי הטעם
תוספות אפשריות לתיבול

אופן ההכנה

אחרי שהכל חתוך ומוכן בקערה, מוסיפים ומערבבים את הרוטב. ניתן להעביר לכלי הגשה או אחסון וסיימנו את הסלט.

כיצד לשמור על הסלט לאחר ההכנה

את הסלט אני שומר במקרר בתוך בקופסאת פלסטיק בגודל המתאים לכמות הסלט. אני מקפיד להכין כמות ליומים שלושה ולדאוג שלא לתת לסלט להשאר יותר מארבע ימים מהכנתו במקרר.

תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
איך להכין ציר עוף
איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בתנור
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
"מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …