אומרים שאו שאתה אוהב או שאתה לא אוהב כוסברה, אני אוהב ואם אתם קוראים את זה אז אני מבין שאתם כמוני, מאלה שעונים כן, אלה שנותנים לכוסברה להוסיף טעם לחיים שלנו.
איך לשמור על כוסברה במקרר
הכוסברה הוא סוג של עשב תבלים מאוד דומה לפטרוזיליה בצורתו החיצונית אך אין קשר בטעם ובריח. ניתן להוסיף את הכוסברה למגוון סלטים וגם מנות חמות ותבשילים והיא בעלת טעם ייחודי. (כוסברה – ויקיפדיה)
ניקוי ושטיפה של הכוסברה
בדרך כלל עלי הכוסברה מגיעים קשורים בעזרת גומיה קטנה אותה צריך להוריד לפני שמתחילים בשטיפה. לאחר שהורדנו את הגומיה צריך להפריד קצת את הגבעולים ולשטוף תחת הברז טוב. ניתן גם להשרות את הגבעולים במים או לטבול מספר פעמים אבל לא חובה. לאחר השטיפה אני מנער קלות את העלים מעל הכיור ומניח את אותם על מסננת או כלי אחר לייבוש.
אריזה ואחסון של הכוסברה
אחרי הייבוש אני דואג לגלגל את העלים בעזרת נייר מגבת ואפילו מקפיד להדק עם קצת לחץ (לא רב מדי) בזמן שאני עושה זאת. שמירה על הלחץ עוזרת לשמור על הטריות של העלים וגם חוסכת מקום במקרר. לאחר שהעלים עטופים אני מכניס לשקית נייר, ניתן להכניס ביחד עם עשבי תיבול מסוגים שונים לאותה שקית.