עלי סלרי או סלרי אמריקאי הידועים גם בכינויים כרפס ריחני, הם עלים וגבעולים בעלי שימושים רבים במטבח על כל חלקיהם. הסלרי נפוץ מאוד במטבח הישראלי ומוסיף טעמים למרקים סלטים ועוד סוגי מנות ותבשילים רבים.
איך לשמור סלרי טרי במקרר
הסלרי מתחלק לשני סוגים, ראש סלרי וסלרי עלים (נקרא גם סלרי אמריקאי). בשני הסוגים בחלקם העליון ניתן למצוא את העלים של הסלרי ובחלקו התחתון את השורש עצמו או את הגבעולים הירוקים שלו (תלוי באיזה סוג – קרא עוד על סלרי…)
כשאני מכין סלרי לאחסון במקרר אני קודם כל חוצה אותו בערך לפני הנקודה שבה מתחילים העלים להופיע כדי שישמר לאורך יותר זמן במקרר. אני בעצם מקבל שני חלקים של סלרי, אחד רק גבעולים המחוברים בתחתית בעזרת השורש, אותו אני מוריד גם כן וחלק שני גבעולים עם עלים המחוברים אליהם.
ניקוי ושטיפה של הסלרי
לאחר שחתכתי את שורש הסלרי אני יכול להפריד את הגבעולים ולשטוף טוב בתוכם איפה שבדרך כלל מסתתר הלכלוך. את החלק השני של הסלרי אני שוטף בנפרד, ניתן לשטוף מתחת לברז וגם להשרות במים אם רוצים. לאחר השטיפה אני מנער קצת ומניח להתייבשות לפני שאני אורז למקרר.
אריזה ואחסון הסלרי
לאחר הייבוש במידה ויש צורך אני נותן לעלי הסלרי עוד ניעור מעל הכיור לטיפות. לאחר הניעור אני עוטף/מגלגל אותם בתוך מגבת נייר רגילה עם הגליל עד שהם עטופים טוב. לא חייבים לחכות עד שיתייבשו לחלוטין, ניתן לארוז את העלים כשהם עוד טיפה לחים, הנייר סופג את הלחות ועוזר לשמור על טריות העלים לאורך זמן.
אני עוטף את עלי הסלרי בנייר מגבת ולאחר מכן מכניס את העלים העטופים לצד הגבעולים שהתייבשו גם הם לשקית ניילון. את השקית אני מגלל לחיסכון במקום וסדר ומניח בארגז הירקות במקרר שם היא ממתינה מוכנה לשימוש. לא חייבים שקית, אפשר גם קופסא עם מכסה ואפילו קופסא משותפת לכל העשבים יחדיו.
תודה שקראת!
Image by rawpixel.com on Freepik