העשב הידוע בכינויו שמיר נפוץ מאוד במטבח הישראלי, בעל שימושים רבים, ממש כוכב של מרקים אבל גם בתבשילים וסלטים בזכות הטעם הייחודי והדומיננטי מאוד שלו.
איך לשמור על שמיר במקרר
שמיר הוא אחד מעשבי התיבול הנפוצים יותר במטבח הישראלי, בעל שימושים רבים ובעל טעם ייחודי דומיננטי מאוד בבישולים וסלטים. שמו האמיתי של הוא שבט ריחני, אני לא ידעתי זאת לפני שערכתי פה את העמוד ( שבט ריחני – ויקיפדיה).
ניקוי ושטיפה של השמיר
כאשר שוטפים את השמיר חשוב מאוד להוריד את הגומיה המוצמדת לגבעולים מכיוון שגבעולי השמיר מאוד עדינים ונפצעים בקלות. אותם פצעים של השמיר עלולים להאיץ את קצב התפשטות הריקבון על הצמח ולקצר את חיי המדף שלו. בזמן השטיפה מתחת לברז צריך להפריד את הגבעולים ולדאוג להוציא את הלכלוכים שנצברו בן הגבעולים. לאחר השטיפה יש לנער קלות ולהניח לייבוש על מסננת או כלי אחר.
אריזה ואחסון השמיר
לפני שאני אורז את השמיר לאחר שהתייבש, אני מנער קלות מעל הכיור במידת הצורך ולאחר מכן הופך בתוך נייר מגבת. אני דואג לגלגל את השמיר טוב כדי שהנייר יוכל לספוג את הנוזלים שנותרו ולשמר את הלחות בזמן האחסון. את השמיר שעטפתי אני מכניס לשקית ניילון בגודל המתאים ומניח אותה במדף הירקות במקרר. ניתן גם לאחסן בכלי או קופסא סגורה ביחד עם עשבי תיבול נוספים.
תודה שקראת!
Image by cookie_studio on Freepik