Skip to content

איך מבדילים בין עלי סלרי, ראש סלרי, סלרי אמריקאי או שורש סלרי או כרפס ריחני? הסלרי הנפוץ מאוד במטבח הישראלי והוא בעל שמות רבים על סוגיו וחלקיו של השונים של הסלרי. באתי לעשות סדר.

איך מבדילים בין סוגים שונים של סלרי

הסלרי על כל חלקיו הוא שורש נפוץ מאוד במטבח הארץ ישראלי, הוא הגיע לישראל מחלקים שונים בעולם ביחד עם שמות וכינויים רבים, גם הם נפוצים ומתחלקים על פי עדות ומנהגים שונים שעוברים דורות. למרות השמות הרבים שישנם לשורש הנפוץ יש בסה”כ שני סוגי סלרי עיקריים שאנחנו צורכים בעיקר אותם נפגוש בחנויות ברוב המקרים. 

ראש סלרי | שורש סלרי | ח’ביזה

סלרי מחובר לשורש

שורש או ראש סלרי מגיע לרוב כשהוא עדיין מחובר לעלים אך לרוב הם לא יהיו גדולים כמו העלים בסלרי שלא מחובר לשורש. העלים והגבעולים שעל שורש הסלרי אמנם יותר קטנים אך לעיתים הם עדיין יהיה ניתן להשתמש בהם לבישול בנוסף לשורש עצמו. 

שורש סלרי בחנות הירקות
שורש סלרי | ראש סלרי

השורש עצמו הוא שמנמן ועגול בעל צבע של שורש וזה בעצם החלק שרוצים לבשל או להכין בדרך כלשהי. למרות המראה השורשי המחוספס שלו מתחת לקליפה מסתתר שורש בצבע לבן המזכיר מעט בדרך כלשהי תפוח אדמה מקולף.


סלרי עלים | סלרי אמריקאי | כרפס – כרפס ריחני 

סלרי שלא מחובר לשורש יהיה בעל גבעולים שמנים וארוכים המחוברים בקצה אחד שלהם ובצד השני עלים ירוקים יפים. לדעתי האישית הסלרי הזה הוא הנפוץ יותר במטבח הישראלי מבין השניים, ניתן להשתמש בגבעולי הסלרי וגם בעלים לבישול ואכילה.

סלרי שלא מחובר לשורש

גבעולי סלרי ללא העלים
עלי סלרי | סלרי אמריקאי | כרפס

יכול להיווצר בלבול בכל הנוגע לסוג הזה זה מכיוון שניתן למצוא בסופר את הסלרי עלים/אמריקאי כשהוא מגיע מחובר יחד עם העלים או רק הגבעולים ללא העלים שנחתכו היכן שהם מתחילים לצאת. אם אתם מתלבטים בין השניים, לדעתי האישית כדאי לקנות ביחד עם העלים, הסלרי יכול להחזיק זמן רבי יחסית במקרר וניתן יהיה למצוא להם שימוש בקלות

כיצד לשמור על טריות ירוקים במקרר

פטרוזיליהנענע
כוסברהסלרי
שמירבזילקום

תודה שקראת!

Image by rawpixel.com on Freepik

Image by Racool_studio on Freepik

Photo by engin akyurt on Unsplash

תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 5 / 5. מדרגים 1

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
איך להכין ציר עוף
איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בתנור
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
"מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …

חזרה לעמוד בישולים