איך יודעים להבדיל בין חביתה לאומלט? שני מאכלים שניתן להכין בעזרת אותם המצרכים בדיוק על המחבת אבל לאחד מהם יקראו חביתה ולשני אומלט. התשובה לשאלה נמצאת בתהליך ההכנה, הוא זה שיקבע באיזה מאל מדובר.
מה ההבדל בין חביתה לאומלט
ישנם שיטות רבות ומגוונות להכין ולאכול ביצים, בכל דרך נקבל מאכל עם שם משלו כמו מקושקשת, עין, קשה ועוד… ואז מגיע האומלט. לרוב האומלט מגיע עם תוספות בריאות וטעימות בתוכו אך גם יש חביתה עם תוספות כאלו. אז למה נתנו לאומלט את השם ייחודי משלו אם הוא רק חביתה עם תוספות?
מהי חביתה בעצם
אז זהו שהאומלט הוא לא רק חביתה עם תוספות, ישנו הבדל קטן במהלך ההכנה שהופך את האומלט לאומלט. כאשר אנו מכיניים חביתה אנו שופכים את הביצה על המחבת או על התוספות שבמחבת במידה ויש וכאשר ניתן אנו הופכים את החביתה לזמן קצר עד שהיא מוכנה. ניתן לקרוא עוד על איך להכין חביתה או איך להכין חביתה עם תוספות בקישורים.
מהו אומלט
כאשר אנו רוצים לקבל אומלט ולא חביתה עם ירקות אנחנו גם צריכים למזוג את הביצים למחבת. במידה ויש תוספות אז צריך להניח אותם על הביצים לאחר שאלו החלו להיקרש מאט כדי שהביצה תעטוף אותם בתוכה. ופה מגיע ההבדל, במקום להפוך את החביתה פשוט מקפלים אותה לחצי ונותנים לה להמשיך עוד קצת על המחבת עד שהיא מוכנה, ניתן להפוך מצד לצד. ניתן לקרוא עוד על איך להכין אומלט בקישור.
מה ההבדל בין השניים
טכניקת עבודה זאת היא שהופכת כל חביתה לאומלט בין אם יש תוספות או אין. האומלט קצת יותר עבה ואוורירי מהחביתה ובעל צורת חצי ירח. הוא יראה כמסה אחת כאשר נוזלי הביצה שעוד לא ניקרשו יתחברו במפגש לאחר הקיפול. לצורך הדוגמה אם היינו מכינים חביתה ומקפלים אותה לחצי היינו רואים שתי חביתות אחת על השניה. בניגוד לחביתה עם תוספות שניתן לראות אותם פרוסים לאורך החביתה, באומלט התוספות ישבו בתוכו ולא יבלטו החוצה.