Skip to content

סלט סלק מבושל או בתנור עם נייר כסף

סלט סלק מבושל או בתנור עם נייר כסף קל להכנה, יכול להתאים כמנת תוספת כמעט לכל ארוחה ולהיות גם נשנוש מרענן לרעב בין ארוחות בפני עצמו. הסלק משמש כמקור מצויין לויטמין B וויטמין C מתאים מאוד עם ירקות שורש נוספים וטעמו המתקתק הופך את הסלט למיוחד ומשביע.

מצרכים:

סלק מבושל או בתנור עם נייר כסף1
שמן זית | חומץ | מלחלפי הטעם – פירוט בהמשך

הכנות לסלט סלק

יש לבשל או לאפות בתנור עם נייר כסף את הסלק ולתת לו קצת לנוח ולהתקרר לאחר ההכנה. (קישורים: הוראות לאפיית סלק בתנור | הוראות לבישול הסלק במים)

חיתוך הסלק

לאחר שהסלק מוכן לעבודה מתחילים בחיתוכים לסלט, ניתן לחתוך את הסלק לאיזה צורה ולאיזה גודל שרוצים, ניתן גם לחתוך לרצועות עם מנדולינה או כל דרך אחרת העולה על דעתכם ובתנאי שיהיה כיף לאכול. אני אוהב לחתוך את הסלט לקוביות בגודל אחיד על ידי פריסה של הסלק לפי העובי הרצוי ולאחר מכן פריסה ולרצועות ואז לקוביות. את הסלק החתוך אני מניח בקערה.

פריסת הסלק לפני חיתוך הרצועות

הרוטב והתיבול לסלט סלק

שמן זית1
חומץ1
מלח0.02
יחס לתיבול סלט סלק מבושל

התיבול הבסיסי לסלט סלק שלי הוא שמן זית, חומץ ומלח. אותה כמות של שמן וחומץ (אולי טיפה פחות חומץ) שמתאימים מאוד ומבליטים את טעמי הסלק ומלח שעוזר לחבר בין טעמים כל הטעמים ומבליט את המתיקות. התיבול מוסיף לסלט ברק שהופך אותו מזמין יותר לעין ונראה מבריק אני אוהב לתבל את הסלט ביד רחבה.

אופן ההכנה

אחרי שהכל מוכן בקערה שופכים את הרוטב מעל מוסיפים מלח ומערבבים טוב את הכל, נותנים דקה לנוח ואז ניתן להעביר לכלי הגשה או כלי אחסון ופחות או יותר סיימנו את הסלט.

זה הסלט סלק הבסיסי שלי, כפי שהוא ללא תוספות ביחד עם שמן זית חומץ ומלח. אני אוהב לערבב אותו עם אורז, טחינה, מיונז וכדומה בכל פעם.


תוספות אפשריות לשדרוג סלט סלק

ישנם תוספות רבות שניתן לשלב בסלט סלק בקלות והם יתאימו בול, במקרה וכבר הכנתם את הסלט סלק הבסיסי ניתן פשוט להוסיף את התוספות עליו ולשפר את התיבול או פשוט להכין אותו מהתחלה עם התוספות הרצויות.

בצל ירוקלפי הטעם
שוםלפי הטעם
גזר מגורדלפי הטעם
כוסברהלפי הטעם
פטרוזליהלפי הטעם
בצל סגוללפי הטעם
ועוד כל העולה על רוחכם

לאחר שחתכנו את הסלק והירקות שאנחנו רוצים להוסיף לסלט אנחנו יכולים להתחיל להרכיב, אני ממליץ תמיד לבצע את כל החיתוכים ואז את ההרכבה לחיסכון בזמן ובניקיון תוך כדי העבודה. את היחסים של המרכיבים ניתן לשנות על בסיס העדפות אישיות על פי ראות עיניכם.

הסלט בקערה ממתין לתיבול וערבוב

תוספות אפשריות לרוטב ולתיבול

לימוןלפי הטעם
כמוןלפי הטעם
סומקלפי הטעם
פלפל שחור גרוס/טחוןלפי הטעם
תוספות אפשריות לתיבול

טיפים לעבודה נכונה

מכיוון שאני מכין כמות גדולה של סלק אני מקפיד להכין סלט בסיסי רק עם שמן זית חומץ ומלח, בלי תוספות של ירקות או תבלינים מיוחדים ובמידה ואני מעוניין אני פשוט יכול להוסיף את הדברים לסלק שלי גם יום אחרי.

כיצד לשמור על הסלט לאחר ההכנה

את הסלט אני שומר במקרר בתוך בקופסאת פלסטיק בגודל המתאים לכמות הסלט. אני מקפיד להכין כמות ליומיים שלושה ולדאוג שלא לתת לסלט להישאר יותר מארבע ימים מהכנתו במקרר.

תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין חביתה לאומלט
איך יודעים להבדיל בין חביתה לאומלט? שני מאכלים שניתן להכין בעזרת אותם המצרכים בדיוק על המחבת אבל לאחד …
איך להכין ציזיקי
איך להכין סלט צזיקי מדהים שיכול להתאים ולהשתלב בכל הארוחות שיש במהלך היום – בוקר, צהרים וערב. יש …
איך להכין שקשוקה
שקשוקה היא אולי הביצה הכי ישראלית שיש, יש מלא שיטות להכנת שקשוקה מרכיבי הרוטב, עם מכסה או בלי …
איך להכין ביצים
כל אחד יודע איך להכין ביצים, חביתה ביצה קשה, מקושקשת ועוד סוגי חביתות שונים נחשבים למאכלים שרובנו מסוגלים …
איך להכין ביצה עלומה
ביצה עלומה או ביצה שלוקה היא הביצה היוקרתית שהכי פחות נפוץ לפגוש בארוחות הבוקר, זאת מכיוון שהכנת ביצה …
איך להכין ביצה קשה
ביצים קשות לוקחות חלק רב בארוחות הבוקר שלנו אך גם משמשות למגוון רחב של שימושים כמו בסלטים, מאפים …
איך להכין ביצת עין
לכאורה הדרך הפשוטה ביותר להכין חביתה על מחבת, פשוט לשבור עליו ביצה ולחכות שהיא תהיה מוכנה. אבל ישנם …
איך להכין חביתה מקושקשת
יש האומרים כי ניתן לדעת אם בן אדם יודע לבשל או לא לפי איך שהוא מכין חביתה מקושקשת. …
איך להכין אומלט
ההבדל היחיד בין חביתה לאומלט הוא שאת האומלט מקפלים על התוספות ומקבלים חצי עיגול במקום להשאיר אותו פתוח …
איך להכין חביתה עם תוספות
ניתן לשדרג חביתה פשוטה, סוגים רבים של תוספות יכולים להפוך חביתה פשוטה ליותר טעימה, מרעננת ובעלת ערכים תזונתיים …
איך להכין חביתה רגילה
גם אם אתם נורא ממהרים, חביתה פשוטה עם כמה ירקות או בתוך כריך תעזור לכם לקבל אנרגיה כדי …
איך להכין עוגה בחושה קלה
בתור ילד תמיד חשבתי על הכנת עוגה שזה דבר עלאי השמור ליחידי סגולה כישרוניים במיוחד. ניחוחות העוגה הרגישו …
הפשרה של מוצרי מזון לפי סוגים
הפשרה של מוצרים קפואים היא החלק הכי חשוב לעבודה יעילה עם מקפיא. בדיוק כמו שהמוצרים לא קופאים בשניה …
הקפאה של מוצרי מזון לפי סוגים
ניתן להקפיא מלא דברים (אם לא את כל הדברים), צרפתי כמה רעיונות להקפאת מוצרים שונים במטבח שלי. יש …
איך להכין אורז מלא
איך להכין אורז לבן מלא, שיטות בישול, טיפים לעבודה ועבודה קלה ומהירה ועוד רעיונות בפנים להכנת אורז מלא …
איך מכינים אורז
איך מכינים אורז? הדרכים השונות להכנה ובישול של אורז, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים, זנים וכל מה שהצלחתי לרשום …
מצרכי מזון בסיסיים למטבח הביתי
חשוב לערוך טוב את רשימת הקניות כדי שתכיל את כל מוצרי המזון הבסיסיים למטבח. מטבח מצויד ומסודר יעזור …
איך מבדילים בין השמות השונים של סלרי
איך מבדילים בין עלי סלרי, ראש סלרי, סלרי אמריקאי או שורש סלרי או כרפס ריחני? הסלרי הנפוץ מאוד …
איך מכינים זעלוק – סלט חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור
סלט זעלוק הוא בעצם חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור ועשבי תיבול עם טעם משגע ומערנן שיכול להתאים כתוספת …
איך מבדילים בין פטרוזליה לכוסברה
פטרוזיליה וכוסברה, שניים מעשבי התיבול הנפוצים במדינת ישראל, בניגוד לזה שהם נראים כמעט אותו דבר וקל מאוד להתבלבל …