כיצד להכין לבד במטבח הבייתי רוטב טופי כמו בקינוחים הכי שווים בקלות ובמהירות
אופן ההכנה פשוט אבל צריך לזכור שבכדי להכין רוטב טופי צריך לעבוד עם חומרים בטמפ’ רתיחה גבוהות מאוד וצריך לשמור על זהירות רבה בזמן העבודה.מומלץ לעבוד לפי ההוראות בשביל שייצא יצא טעים והמטבח ישאר כמה שיותר נקי לאחר העבודה. לפני התחלת העבודה יש צורך לדאוג שכל המצרכים נמצאים ומוכנים לשימוש ורק אחרי זה להתחיל במלכת הכנת הרוטב. המתכון מצריך בישול במקביל של שני מצרכים, אך במידה ואין אפשרות לבשל במקביל עדיין ניתן להכין פשוט יש כמה שלבים נוספים בדרך.
מצרכים:
סוכר
1
מים
1/4
שמנת מתוקה
¼1
פרופורציות להכנת רוטב טופי
ניתן להכין איזה כמות שרוצים כל עוד שומרים על הפרופורציות של המתכון לפי המצרך הראשון ברשימה, לדוגמה אם נתחיל עם 200 מ”ל סוכר נקבל בערך 500 מ”ל של רוטב טופי.
אופן ההכנה:
כדאי לעבוד עם מד ליטר לכמויות מדויקות אך ניתן גם בעזרת כל כוס מדידה.
מפזרים את הסוכר בתוף סיר עמוק או כל כלי שנוח לכם (אבל שיהיה כלי עמוק) ביחד עם המים ומתחילים לקרמל.
מתחילים לחמם את השמנת מתוקה בכלי ניפרד ומביאים כמעט עד לרתיחה (ברתיחה זה גולש) ומניחים בצד.
כאשר הקרמל מוכן סוגרים את האש
לאחר שסגרנו את האש מתחילים לשפוך את השמנת החמה לתוך הסיר – קודם מוסיפים קצת ואז לאט ובהדרגה את היתר ומערבבים הייטב.
נותנים לרוטב להתקרר בתוך הסיר לפני שמעבירים לכלי הגשה או איחסון.
במידה ואין לכם אפשרות לחמם שני סירים באותו זמן אז ניתן להתחיל עם השמנת ולהניח אותה מכוסה לשמירה על החום בצד או להשתמש במיקרו גל לצורך החימום שלה.
טיפים לעבודה נכונה:
מומלץ לא לגעת בסוכר בכלל עד שהוא מתחיל להתקרמל – זה יצור גושים שהיו קשים לפירוק.
הבדלי הטמפ’ בין השמנת לקרמל גורמים לביעבוע גדול כשמחברים בינהם, לכן מומלץ להשתמש בשמנת חמה ולהתחיל קודם כל בכמות קטנה ולאחר שהבעבוע נרגע להמשיך בהדרגה כדי שלא יגלוש מהסיר.
לאחר שהנחנו את הרוטב בצד, במידת הצורך ניתן להוסיף שמנת מתוקה קרה ולערבב טוב לשיפור המרקם .
שידרוגים ורעיונות ליצירתיות:
ניתן להוסיף קצת מלח לקבלת רוטב טופי מלוח.
טוגראשי – תערובת תבלינין יפנית חשובה מבחינת הטעם של הרוטב, ניתן להכין בלעדיו אבל מומלץ לחפש ולקנות.
שמירה על הרוטב לאחר הבישול:
לרוטב חיי מדף ארוכים (בידקו גם את תוקף השמנת שבישלתם איתה), צריך לשמור את הרוטב בתוך כלי במקרר אך יש צורך להוציא קצת לפני השימוש. המלצה שלי לאחסן בתוך סקוויזר או כלי מזיגה לשימוש קל ונוח.
מה ניתן לעשות עם רוטב טריאקי:
מדהים לעוגת גבינה
הולך מצויין עם כל גלידה
אפשר למרוח על כריך
מתאים לפנקייק
קיצור הולך ממש עם הרבה דבים ותמיד טוב שייש במקרר
ניתן לקשט איתו מנות קינוחים בעזרת מריחה או זילוף פס או נק’ למראה מקצועי ומפתה וטעם נוסף