Skip to content

פלחי אנטיפסטי סלק אפויים בתנור

אנטיפסטי היא תוספת ניפלאה לארוחות, גם בריאה, גם משביע ומלאה בערכים תזונתיים לגוף. עד שלא טעמתי אנטיפסטי סלק בפעם הראשונה לא ידעתי שזה אפשרי, אבל מהיום שטעמתי הבנתי את הייחודיות של התהליך שעוברים פלחי הסלק המשוחים בשמן זית ועשבי תיבול בתנור.

קישור: הוראות לאפיית סלק בתנור

מצרכים:

סלק1
שמן בישול ושמן זיתלפי הצורך
מלח גסלפי הצורך
טימין2-3 ענפים

אופן ההכנה

לפני שמתחילים חשוב לשטוף טוב טוב את הסלק ואת קליפתו במים. לאחר השטיפה יש לחתוך את הסלק לחצי לאורכו ולאחר מכן לפלח פלחים לא עבים מידי. זה תלוי בגודל הסלק אבל אפשר להוציא מכל חצי סלק לפחות 4 פלחים. כשאני מכין אנטיפסטי סלק אני משתדל לבחור סלקים קטנים וכאלה שנראים כאילו יתנו לי פלחים קטנים ויפים בזמן החיתוך.

את הפלחים שהכנתי אני מכניס לקערת ערבוב, מוסיף את השמן – קודם שמן בישול ולבסוף מוסיף עוד שמן זית בשביל הטעם. לאחר מכן אני מפזר את גם את המלח, אפשר גם פלפל שחור גרוס ואת עלי הטימין מהגבעולים. מערבב את הכל בקערה עד למריחה אחידה של הכל ומעביר לכלי האפייה על נייר אפיה.

פלחי הסלק לפני הכנסתם לתנור
פלחי הסלק לאחר התנור

יש להכניס לתנור חם בטמפ’ 180 מעלות לכ-45 דק’ לאפיה. זמן האפיה יכול להשתנות לפי גודל הפלחים של הסלק, ניתן לטעום או לנעוץ קיסם עץ בכדי להרגיש עם הסלק מוכן.

תוספות אפשריות לתיבול

רוזמריןלפי הטעם
אורגנו טרילפי הטעם
וכל העולה על רוחכם

כיצד לשמור על אנטיפסטי סלק לאחר ההכנה

לאחר האפייה צריך להמתין שהסלק יתקרר טיפה מהתנור לפני שאוכלים או אורזים, אני תמיד מכניס את הסלק ביחד עם נייר אפיה לכלי פלסטיק בעל קיבולת מתאימה ושומר במקרר. לפני אכילה מהמקרר אני אוהב להוציא את הסלק בערך חצי שעה לפני להתחמם עד לטמפ’ החדר לפני הגשה או נותן חימום קל בתנור במקום.

ממה עוד אפשר להכין אנטיפסטי

חצילפלפל בכל הצבעים
בטטהשומר
סלקבצל
קישוא או זוקינישום
תפוח אדמהפטריות
גזר

בתאבון!


תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 2.5 / 5. מדרגים 2

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

חזרה לעמוד בישולים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
איך להכין ציר עוף
איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בתנור
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
"מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …