כיצד להכין לבד במטבח הבייתי רוטב טופי כמו בקינוחים הכי שווים בקלות ובמהירות
הטעם של ריבת חלב שמהפנטת את החושים ברוטב טופי פשוט להכנה אבל חשוב לזכור שצריך לעבוד עם חומרים בטמפ’ רתיחה גבוהות מאוד וצריך לשמור על זהירות רבה בזמן העבודה. מומלץ לעבוד לפי ההוראות בשביל שיצא טעים והמטבח ישאר כמה שיותר נקי לאחר העבודה. לפני תחילת העבודה יש צורך לדאוג שכל המצרכים נמצאים ומוכנים לשימוש ורק אחרי זה להתחיל במלאכת הכנת הרוטב. המתכון מצריך בישול במקביל של שני מצרכים, אך במידה ואין אפשרות לבשל במקביל עדיין ניתן להכין פשוט יש כמה שלבים נוספים בדרך.
מצרכים:
סוכר
1
מים
1/4
שמנת מתוקה
¼1
פרופורציות להכנת רוטב טופי
ניתן להכין איזה כמות שרוצים כל עוד שומרים על הפרופורציות של המתכון לפי המצרך הראשון ברשימה, לדוגמה אם נתחיל עם 200 מ”ל סוכר נקבל בערך 500 מ”ל של רוטב טופי.
אופן ההכנה:
כדאי לעבוד עם מד ליטר או כוס מדידה לכמויות מדויקות.
מפזרים את הסוכר בתוך סיר עמוק או כל כלי שנוח לכם (אבל שיהיה כלי עמוק) ביחד עם המים ומתחילים לקרמל.
מתחילים לחמם את השמנת מתוקה בכלי נפרד ומביאים כמעט עד לרתיחה (ברתיחה זה גולש) ומניחים בצד.
כאשר הקרמל מוכן סוגרים את האש.
לאחר שסגרנו את האש מתחילים לשפוך את השמנת החמה לתוך הסיר – קודם מוסיפים קצת לאיזון הטמפרטורה ואז לאט ובהדרגה את היתר ומערבבים היטב.
נותנים לרוטב להתקרר בתוך הסיר לפני שמעבירים לכלי הגשה או אחסון.
במידה ואין לכם אפשרות לחמם בשני סירים באותו זמן אז ניתן להתחיל עם השמנת ולהניח אותה מכוסה לשמירה על החום בצד או להשתמש במיקרוגל לצורך חימום של השמנת בזמן הכנת הקרמל.
***במידה ומוסיפים נוזל כלשהו לסיר הקרמל צריך להיזהר מאוד בגלל הפרשי טמפרטורה. אם הסוכר נדבק לסיר או כלי אחר והתקשה ניתן להשתמש בחום או מים רותחים כדי להמיס אותו שוב.
טיפים לעבודה נכונה:
מומלץ לא לגעת בסוכר בכלל עד שהוא מתחיל להתקרמל – זה יצור גושים שהיו קשים לפירוק.
הבדלי הטמפ’ בין השמנת לקרמל גורמים לביעבוע גדול שמחברים ביניהם, לכן מומלץ להשתמש בשמנת שחוממה ולהתחיל קודם כל בכמות קטנה, לאחר שהביעבוע נרגע אפשר להמשיך בהדרגה כדי שלא יגלוש מהסיר.
לאחר שהנחנו את הרוטב בצד, במידת הצורך ניתן להוסיף שמנת מתוקה קרה ולערבב טוב לשיפור המרקם .
ניתן להוסיף שמנת מתוקה קרה במידה והרוטב סמיך מידי לאחר הקירור.
שדרוגים ורעיונות ליצירתיות:
ניתן להוסיף קצת מלח לקבלת רוטב טופי מלוח.
שמירה על הרוטב לאחר הבישול:
לרוטב חיי מדף ארוכים (בדקו גם את תוקף השמנת שבישלתם איתה), צריך לשמור את הרוטב בתוך כלי במקרר אך יש צורך להוציא קצת לפני השימוש. המלצה שלי לאחסן בתוך סקוויזר או כלי מזיגה לשימוש קל ונוח.
מה ניתן לעשות עם רוטב טופי:
מדהים לעוגת גבינה.
הולך מצויין עם כל גלידה.
אפשר למרוח על כריך.
מתאים לפנקייק.
קיצור הולך ממש עם הרבה דברים ותמיד טוב שיש במקרר.
ניתן לקשט איתו מנות קינוחים בעזרת מריחה או זילוף פס או נק’ למראה מקצועי ומפתה וטעם נוסף.
בהצלחה !ובתאבון
תודה שקראתם!
האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור
ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0
אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים