אין כמו ארוחת פנקייק לבוקר מפנק, ניתן לאכול את הפנקייק הקלאסי ללא תוספות וניתן לשדרג עם תוספות מדהימות שיכולות להוסיף לטעם וגם להוסיף ערכים התזונתיים. פנקייק עם בננה הוא דוגמה לתוספת קלה להכנה שיכולה לשמש גם כנשנוש מתוק לילדים רק מהסוכר הטבעי של התפוח. מומלץ לעקוב אחרי השלבים כדי שייצא יצא טעים והמטבח ישאר קל ליניקוי לאחר העבודה. משך זמן ההכנה הכולל הוא כ 10-15 דק. המתכון הוא פרווה אך ניתן להמיר לחלבי בקלות וללא תוספות סוכר.
מצרכים:
בננה
1
קמח
1 כוס
ביצה
1 יח’
אבקת אפייה
חצי כפית
מים/מיץ תפוזים
0.5 +-
הכמויות המצויינות הן באופן יחסי, מכמות של כוס ניתן לקבל כ-15 מיני פנקייקס או 5-6 גדולים, ניתן להכפיל להגדלת הכמות.
אופן ההכנה:
מועכים בננה טוב טוב בכמות הרצויה לעיסה בתוך הקערה, אני עושה זאת בעזרת מזלג.
מוסיפים כוס קמח ביחס הרצוי, בערך כפול מהכמות של הבננה ואת אבקת האפייה.
מוסיפים מוסיפים את הביצה ומערבבים, רצוי בעזרת מטרפה אך אפשר גם עם המזלג עד לקבלת בלילה אחידה ומוסיפים את הנוזל לדלל עד לקבלת המרקם הרצוי.
מחממים מחבת לחום בינוני/נמוך ובעזרת כף או כלי אחר ניתן למזוג מהתערבות למחבת כשהיא חמה לפי גודל הפנקייק שתרצו אין צורך בשמן.
שהפנקייק יהיה מוכן להפיכה הוא כבר יפרד מהמחבת בקלות, כשהפנקייק מתחיל להתייבש בצידו העליון ניתן לבדוק שהוא מוכן וקיבל צבע יפה ולאחר מכן להפוך ולהוציא כשהוא מוכן.
טיפים לעבודה נכונה:
לא צריך להשתמש בשמן, הפנקייק לא אמור להידבק למחבת במידה והכל עובד כשורה, הצריבה על המחבת היא זאת שתתן לו את הצבע היפה והוא לא ידבק.
אם בכל זאת רוצים להשתמש בשמן ניתן למרוח שמן על מגבת או מגבת נייר ואז לעבור על המחבת לשכבה דקה מאוד.
הבננה נוטה להשרף ביתר קלות, כדי למנוע ניתן להוסיף עוד קצת קמח לתערובת ולערבב.
שמירה על טמפרטורה נכונה של המחבת תקל מאוד על העבודה ותשפר את התוצאות – המחבת צריך להיות בחום בינוני נמוך.
את הפנקייקים המוכנים אני מניח בקערה ומכסה עם צלחת או מכסה לשמירה על החום עד להגשה.
שידרוגים ורעיונות ליצירתיות:
מומלץ להוסיף שיבולת שועל (קוואקר) פשוט לשמור על אותם הפרופורציות.
ניתן להכין גם פנקייק עם פירות אחרים פשוט להחליף אותם במתכון במקום הבננה.
הכנסת התערובת המוכנה לסקוויזר לעבודה נוחה, ציור צורות או שימוש בפורמות.
ניתן להוסיף צימוקים/חמוציות קצוצים, ממרח שקדים ועוד לתערובת לפני ההכנה.
ניתן להוסיף יוגורט או חלב במקום המים או המיץ לשידרוג.
חובבי הסוכר יכולים לפזר אבקת סוכר על הפנקייקים בהגשה.
אפשר להכין תערבות פנקייק רגילה ולאחר מזיגת למחבת להניח על הבלילה פרוסות בננה דקות דקות.
שמירה על הפנקייקים לאחר ההכנה:
ניתן לאחסן אותם במקרר בתוך קופסא ולחמם לפני הגשה במיקרו כ 10 שניות, כמובן שטעמם לא יהיה מושלם כמו פנקייקים שהרגע יצאו מהמחבת, אפשר גם לאכול קר.
מה ניתן לעשות עם פנקייקים:
אני לא באמת צריך לספר לכם מה ניתן לעשות עם פנקייקים אבל אם אתם מתעקשים אז אני ממליץ (בזמן שהילד או ילדה לא רואים) לערום אותם על צלחת ולפוצץ ברוטב מייפל ולאכול כאילו אין מחר עד שהכל נגמר.