כל אחד יודע איך להכין ביצים, חביתה ביצה קשה, מקושקשת ועוד סוגי חביתות שונים נחשבים למאכלים שרובנו מסוגלים להכין לבד. הביצים משמשות אותנו גם להכנת בצקים, פשטידות, עוגות ואפילו מנות בשר שונות אבל העמוד הזה מוקדש לסוגי חביתות.
איך להכין ביצים
חביתות מככבות אצלנו על השולחן האוכל בארוחות הבוקר או הערב ולעיתים רחוקות הם גם מופיעות באיזה כריך בצהרים. במנת חביתה מביצה אחת אנחנו נקבל, חלבונים ואפילו קצת פחמימות, סוכרים ויטמינים, ברזל, מגנזיום ועוד…. על כן החביתה נחשבת לארוחה מזינה ובעלת ערכים תזונתיים שיכולים לעזור לנו לצלוח את היום ביתר קלות.
ישנם סוגים שונים של חביתות ודרכים שונות להכין את ביצים מלבד חביתה, כמו בישול או שליקה ואפילו שמעתי על ביצה קשה במיקרו. למרות שהכנת ביצים היא פשוטה כתבתי את העמוד כדי להוסיף טיפים קטנים שיכולים לעזור למי שלא מכיר אותם לשפר את יכולת הכנת החביתות שלו.
מה אפשר להכין עם ביצים
⬅️ חביתה רגילה | ⬅️ ביצה קשה |
⬅️ חביתה עם תוספות | ⬅️ ביצה עלומה |
⬅️ אומלט | ⬅️ שקשוקה |
⬅️ חביתה מקושקשת | ⬅️ טמאגו |
⬅️ ביצת עין | *קישורים פנימיים לכותרות |
חביתה רגילה
חביתה רגילה, החביתה הבסיסית והכי פשוטה להכנה שיש. לוקחים את הביצה ושוברים לתוך כוס או קערה (אפשר יותר מאחת), מערבבים ומוזגים למחבת עד שהביצה נקרשת ואז ניתן להפוך אותה. לאחר שהופכים סוגרים את החום ובזה לרוב סימנו את העבודה. (קרא עוד… | איך להכין חביתה)
קרא עוד – |איך להכין חביתה
חביתה עם תוספות
כדי לשדרג את החביתה הפשוטה ניתן לצרף תוספות כמו ירקות עשבי תיבול ועוד לבלילה עצמה ולהכין כמו חביתה רגילה. במקרים מסוימים צריך להכין את התוספות על המחבת לפני ואז לחבר ביניהם על ידי הוספת הבלילה של הביצה ישירות עליהם. (קרא עוד… | איך להכין חביתה עם תוספות)
אומלט
אומלט הוא בעצם חביתה פשוטה עם תוספות, ההבדל היחיד בין אומלט לחביתה הוא שאת החביתה הופכים ואלו את האומלט מקפלים על התוספות לחצי עיגול. ניתן להפוך את האומלט מצד לצד אך מרכז האומלט (החלק העליון של החביתה לפני שהפכנו) מתבשל בצורה עדינה יותר. (קרא עוד… | איך להכין אומלט)
חביתה מקושקשת
חביתה מקושקשת נחשבת מתמודדת ראויה לתואר החביתה הקלה ביותר להכנה, אין צורך להפוך את הביצה צד במהלך הבישול, אפשר פשוט לערבב ולפרק אותה כמה שאנחנו רוצים על המחבת חמה עם קצת שמן או חמאה עד שהיא מוכנה. (קרא עוד… | איך להכין חביתה מקושקשת)
ביצת עין
ביצת עין היא בין ארוחות הבוקר המפורסמות בעולם המוגשת לצד תוספות שונות בריאות יותר או פחות. היא יכולה לשמש גם כתוספת למנות מוקפצות, פסטה מרקים מיוחדים ויש גם כאלו שאוכלים אותה על הסטייק. הכנת ביצי עין היא פשוטה ביותר ולדעתי הסוד לקבלת ביצת עין מושלמת טמון בטמפ’ המחבת בזמן ההכנה. (קרא עוד… | איך להכין ביצת עין)
ביצה קשה
ביצה קשה זה בעצם ביצה מבושלת במים, לא צריך לעשות הרבה בשביל להכין ביצה קשה. מכניסים את כמות הביצים הרצויה לכלי עם מים ומביאים לרתיחה על מקור חום כלשהו. ישנם שיטות למדוד את זמן הבישול כדי לקבוע מידות עשייה שונות של הביצה, ביצה מבושלת במים רותחים תהיה מוכנה כעבור 4-5 דק’ מזמן הרתיחה של המים. (קרא עוד… | איך להכין ביצה קשה)
ביצה עלומה
דרך נוספת לבשל ביצה במים היא ביצה עלומה, אם הייתי צריך לתאר את התוצאה הייתי אומר שזה בין ביצה קשה מקולפת לביצת עין. כדי להכין ביצה עלומה יש לחמם מים בכלי בישול, מומלץ כלי לא גבוהה מידי שיהיה נוח לעבוד. כאשר המים חמים מאוד אבל עדיין לא ברתיחה מערבבים אותם ומכניסים את הביצה פנימה עד שרואים שהלבן (חלבון) מוכן ונקרש לגמרי. (קרא עוד… | איך להכין ביצה עלומה)
שקשוקה
הדרך הכי ישראלית לאכול ביצים, שקשוקה היא בעצם הגרסה הישראלית לביצה עלומה. מכניסים את הביצים להתבשל בתוך רוטב עגבניות ופלפלים מושקע וטעים. ניתן להכין את הביצים של השקשוקה במספר מידות עשיה שונות וישנם אינספור שיטות ודרכים להכנה של מנת השקשוקה הידועה.
טמאגו – חביתה יפנית
טמאגו היא בעצם חביתה יפנית, באופן אישי הכרתי אותה מהסושי. כדי להכין טמאגו אמיתי יש צורך להשתמש במחבת מרובעת, מוזגים בלילת ביצים למחבת על חום נמוך ונותנים לה להתחיל להיקרש. בעזרת מקלות אכילה או כלי אחר מתחילים לגלגל את החביתה הכי צמוד שאפשר, יש להתחיל לגלגל לפני שהביצה מוכנה לקבלת תוצאה איכותית, לאחר הגלגול ניתן להוסיף עוד בלילה למחבת ולהמשיך לגלגל גם אותה.