איך מבדילים ביןעלי סלרי, ראש סלרי, סלרי אמריקאי או שורש סלרי או כרפס ריחני? הסלרי הנפוץ מאוד במטבח הישראלי והוא בעל שמות רבים על סוגיו וחלקיו של השונים של הסלרי. באתי לעשות סדר.
איך מבדילים בין סוגים שונים של סלרי
הסלרי על כל חלקיו הוא שורש נפוץ מאוד במטבח הארץ ישראלי, הוא הגיע לישראל מחלקים שונים בעולם ביחד עם שמות וכינויים רבים, גם הם נפוצים ומתחלקים על פי עדות ומנהגים שונים שעוברים דורות. למרות השמות הרבים שישנם לשורש הנפוץ יש בסה”כ שני סוגי סלרי עיקריים שאנחנו צורכים בעיקר אותם נפגוש בחנויות ברוב המקרים.
ראש סלרי | שורש סלרי | ח’ביזה
סלרי מחובר לשורש
שורש או ראש סלרי מגיע לרוב כשהוא עדיין מחובר לעלים אך לרוב הם לא יהיו גדולים כמו העלים בסלרי שלא מחובר לשורש. העלים והגבעולים שעל שורש הסלרי אמנם יותר קטנים אך לעיתים הם עדיין יהיה ניתן להשתמש בהם לבישול בנוסף לשורש עצמו.
השורש עצמו הוא שמנמן ועגול בעל צבע של שורש וזה בעצם החלק שרוצים לבשל או להכין בדרך כלשהי. למרות המראה השורשי המחוספס שלו מתחת לקליפה מסתתר שורש בצבע לבן המזכיר מעט בדרך כלשהי תפוח אדמה מקולף.
סלרי עלים | סלרי אמריקאי | כרפס – כרפס ריחני
סלרי שלא מחובר לשורש יהיה בעל גבעולים שמנים וארוכים המחוברים בקצה אחד שלהם ובצד השני עלים ירוקים יפים. לדעתי האישית הסלרי הזה הוא הנפוץ יותר במטבח הישראלי מבין השניים, ניתן להשתמש בגבעולי הסלרי וגם בעלים לבישול ואכילה.
סלרי שלא מחובר לשורש
יכול להיווצר בלבול בכל הנוגע לסוג הזה זה מכיוון שניתן למצוא בסופר את הסלרי עלים/אמריקאי כשהוא מגיע מחובר יחד עם העלים או רק הגבעולים ללא העלים שנחתכו היכן שהם מתחילים לצאת. אם אתם מתלבטים בין השניים, לדעתי האישית כדאי לקנות ביחד עם העלים, הסלרי יכול להחזיק זמן רבי יחסית במקרר וניתן יהיה למצוא להם שימוש בקלות