Skip to content

הפשרה של מוצרים קפואים היא החלק הכי חשוב לעבודה יעילה עם מקפיא. בדיוק כמו שהמוצרים לא קופאים בשניה שאנחנו מכניסים אותם למקפיא הם גם לא מפשירים איך שאנחנו מוציאים אותם משם וזה יכול לקחת זמן.

הפשרה של מוצרי מזון קפואים לפי סוגים

כאשר יש מפשירים מוצרי מזון קפואים מומלץ להימנע מלעשות זאת בטמפ’ החדר ולאפשר למוצר הפשרה איטית ואחידה במקרר עד להפשרה מלאה. הפשרה בדרך זו תשמור על המזון מפני חיידקים שעלולים להתפתח ותאפשר לו לשמור על צורתו המקורית ללא פגע.

הפשרת מזון יכולה לקחת זמן רב אך חלוקת המזון למנות או לפריטים שטוחים יכולה לעזור לקצר את זמן ההפשרה וגם לחסוך מקום במקפיא. קרא עוד…

הפשרת מזון לפי סוגים

⬅️ הפשרת עוף/בשר/דגים⬅️ הפשרת פסטה
⬅️ הפשרה של לחמים פיתות ועוד.⬅️ הפשרת רטבים
⬅️ הפשרת אוכל מבושל⬅️ מרקים מבושלים
* קישורים פנימיים לכותרות

הפשרת עוף/בשר/דגים 

כאשר אני מפשיר עוף בשר או דגים אני מקפיד במיוחד לעשות זאת אך ורק במקרר. אני מתכנן את הארוחות שאני רוצה להכין ודואג להוציא מהמקפיא מראש את מה שאני צריך בשביל הארוחה ולהכניס למקרר להפשרה ארוכה. 

⬅️ בשר טחון⬅️ חזה עוף
⬅️ דגים⬅️ עוף למרק
⬅️ עוף שלם

הפשרת בשר טחון

בשר טחון הוא מוצר רגיש אשר עשוי לפתח חיידקים מהר יותר ממוצרי בשר אחרים ולכן מאוד חשוב לתת לו להפשיר בצורה אחידה במקרר עד להפשרה מלאה לפני השימוש. שיטוח אריזת הבשר לפני ההקפאה תזכה אותכם בחיסכון זמן גדול בהפשרה ותקבלו בשר טחון מופשר לחלוטין בזמן יחסית קצר. במידה וכמות הבשר היא גדולה ויש לכם גוש בשר גדול קפוא, הפשרה מלאה יכולה לקחת גם 24-48 שעות במקרר.

הפשרת דגים

דג הוא מוצר רגיש שעלול לפתח חיידקים מסוכנים ולכן חשוב להפשיר את הדג במקרר עד להפשרה מלאה. לאחר ההפשרה יש לבדוק את הדג לפני השימוש ולא לעשות שימוש אם יש ספק לטריות הדג. משך זמן הפשרה של דג מפולט בודד לא צריך להיות ארוך מידי, תלוי בגודל הדג ומשקלו. במידה והדגים לא הוקפאו כשהם לא מופרדים זה יכול לקחת יותר זמן.

הפשרת עוף

הפשרה של חלקי עוף שונים כמו כרעיים, כנפים או פולקסים יש לעשות במקרר עד להפשרה מלאה של העוף על מנת לשמור על איכות העוף ולהימנע מהיווצרות חיידקים בתהליך ההפשרה. ניתן לשטוף את העופות לאחר ההפשרה, במידה והעופות הוקפאו במרינדה אין צורך לשטוף כדי לשמור על הטעמים.

הפשרת חזה עוף

כאשר מפשירים חזה עוף יש לעשות זאת במקרר בהפשרה איטית עד להפשרה מלאה לפני המשך עבודה איתו. ניתן לשטוף את חזה העוף לאחר הפשרה. במידה וחזה עוף הוקפא ביחד עם מרינדה פחות כדאי לשטוף אותו כדי לא לאבד טעמים.

הפשרת גרונות עוף למרק

מומלץ להוציא את העוף כ-24 שעות לפני השימוש כדי שיגיע להפשרה מלאה לפני תחילת העבודה על המרק או הציר למרק. במידה ולא הוצאתם ניתן להכניס את העוף לסיר עם מים ישר מהמקפיא כשהם עוד קפואים ולחמם על חום בינוני נמוך לרתיחה איטית עד להפשרה.


הפשרת לחמים

לחם לא צריך הרבה זמן בשביל להפשיר לחלוטין, לרוב מספיק כ 15-30 דק’ בשביל להפשיר לחם בטמפ’ החדר מחוץ למקפיא. ניתן להפשיר את הלחם בטוסטר אובן או בתנור בטמפ’ נמוכה למשך 5-10 דק’ ולקבל לחם שמרגיש כאילו יצא מהתנור זה עתה. אם הפשרנו את הלחם מראש ואנו רוצים לחמם אותו ניתן להשתמש בטמפ’ יותר גבוהה למשך זמן קצר יותר.  

⬅️ לחם פרוס שחור/לבן⬅️ לחמניות
⬅️ פיתות⬅️ טורטיות

הפשרת לחם פרוס

את הלחם ניתן ורצוי להפשיר בטמפ’ החדר, הפשרת לחם לא לוקחת זמן רב תלוי בסוג הלחם ובגודלו. ניתן להוציא סוגים רבים של לחם מהמקפיא כ-15 דק לפני השימוש. כדי שהלחם שאנו רוצים יהיה כאילו יצא עכשיו מהמאפיה ניתן להכניס אותו עוד כשהוא קפוא לחימום איטי בתנור או טוסטר אובן של 5-10 דק. במידה והלחם כבר מופשר ניתן לחמם בתנור בחום יותר גבוה כדי לחדש את האפייה.

במידה ומוציאים רק חלק מהלחם שבשקית להפשרה יש לשים לב לדאוג לסגור טוב את שקית הלחם שנשאר במקפיא. הלחם יכול להתייבש גם בזמן שהוא קפוא, שמירה על שקית אטומה תעזור לשמור על טריותו.

הפשרת פיתות

פיתה נוטה לאבד מהטריות שלה מהר ואחרי יום טעמה כבר שונה ויבש מעט יותר. כדי לקבל פיתה טריה אני מוציא מהמקפיא להפשרה קצרה של 10-15 דק’ בטמפ’ החדר. כדי לקבל פיתה ממש טריה כאילו יצא מהמאפייה אני מכניס לחום נמוך בטוסטר אובן ל 5-10 דק’ כשהיא עוד קפואה. אם היא מופשרת אז ניתן להכניס לחום יותר גבוהה לזמן יותר קצר.

הפשרת לחמניות

משך הזמן להפשרת לחמניה בטמפ’ החדר הוא 15-20 דק’, תלוי בגודל הלחמניה. ניתן להפשיר את הלחמניה בתנור או טוסטר אובן בחום נמוך כשהיא עדיין קפואה או בחום גבוה יותר אם היא כבר הפשירה לשדרוג. כאשר מחממים לחמניה קפואה צריך לשים לב לרמת דחיסות הבצק שממנו עשויה הלחמניה. בצקים בעלת רמת דחיסות גבוהה ידרשו זמן הפשרה גבוהה יותר וחימום עשוי ליצור מצב לחמניה קריספית מידי בחוץ אבל עדיין קפואה מבפנים.

הפשרת טורטיות

במידה והפרדתם את הטורטיות לפני הכניסה למקפיא זמן ההפשרה של 2-3 דפי טורטיה מחוברים יהיה כ-5 דק’. כדאי להפשיר בטמפ’ חדר כחלק מההכנות למנה שאתם רוצים להכין איתה. במידה ואתם מפשירים חבילה שלמה של טורטיות צריך לחכות להפשרה מלאה כדי לא לקרוא אותם בנסיונות הפרדה כושלים. זמן ההפשרה של חבילת טורטיה שלמה יהיה יותר ארוך ויכול לנוע בין 30-60 דק’ או יותר תלוי במספר הטורטיות בחבילה.


הפשרת אוכל מבושל לפי סוגים

⬅️ פסטה⬅️ שניצל
⬅️ רוטבים מבושלים⬅️
⬅️ מרק

הפשרת פסטה

הפשרת פסטה מבושלת

כמו תמיד הכי טוב לתכנן ארוחות מראש ולהוציא את הפסטה להפשרה ערב לפני במקרר. אבל במקרה של פסטה במידה ולא עשיתם זאת ניתן להפשיר את הפסטה במים קרים. פשוט מוציאים את הפסטה מהשקית לתוך מסננת ושוטפים במים קרים מתחת לברז, ניתן ממש לראות ולהרגיש את הפסטה מפשירה. אם ממש ממהרים ניתן להשתמש גם במים פושרים אבל מומלץ להמנע ממים חמים שיפגעו בפסטה. 

הפשרת פסטה לא לוקחת זמן רב אך כמו תמיד, ככל שמפשירים מסה יותר גדולה של פסטה קפואה זה יקח יותר זמן.

הפשרת פסטה טריה

פסטה טריה ניתן להכניס לבישול במים כשהיא עוד קפואה ישר מהמקפיא, הדבר יכול לגרום לבישול לא אחיד של הפסטה בין הקצוות המבושלים יותר מידי למרכז שבושל פחות או במידה. הדבר תלוי בסוג הפסטה וגודלה, כנראה שהאדם הממוצע לא ישים לב להבדלים במהלך האכילה. כאשר רוצים להפשיר פסטה טריה לפני השימוש עדיף לעשות זאת במקרר כדי למנוע מצב שהיא הופכת לרכה מידי וקשה לעבודה.

הפשרת רטבים

כאשר מפשירים רוטב כדי להוסיף למנה או משהו אחר כדאי להשתמש ברוטב מופשר לאחר לילה במקרר. ככל שיש יותר רוטב יגדל זמן ההפשרה בהתאם, במקרה של רטבים ניתן להפשיר את גם מחוץ למקרר כדי לקצר תהליכים. במידה ואתם רצים להשתמש ברוטב אבל לא הוצאתם להפשיר, ניתן לזרוק אותו קפוא על מחבת עם על חום נמוך/בינוני בשביל שהרוטב לא ישרף, ניתן להוסיף קצת מים. 

הפשרת מרק קפוא

הדרך הכי נכונה להפשיר מרק קפוא היא במקרר עד להפשרה מלאה של כל המרכיבים שבו. במקרים בהם צריך מרק דחוף ולא הפשרנו ניתן להכניס את מנת המרק הקפואה לסיר קטן ולחמם על חום נמוך. רצוי להוסיף מעט מים או נוזל אחר כדי למנוע מהמרק להישרף ולהידבק. ממשיכים בתהליך עד שהמרק מפשיר לחלוטין ומגיע לרתיחה.


העמוד מתעדכן מידי פעם, פריטים חדשים נוספים ופריטים קיימים יכולים להתדכן, מוזמנים לשלוח טיפים נוספים.
אם תרצו לעקוב אחר עדכונים או לקרוא כתבות חדשות מבלוג האוכל את מוזמנים לעקוב או לעשות לייק בעמוד הפייסבוק של הבלוג.

תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין חביתה לאומלט
איך יודעים להבדיל בין חביתה לאומלט? שני מאכלים שניתן להכין בעזרת אותם המצרכים בדיוק על המחבת אבל לאחד …
איך להכין ציזיקי
איך להכין סלט צזיקי מדהים שיכול להתאים ולהשתלב בכל הארוחות שיש במהלך היום – בוקר, צהרים וערב. יש …
איך להכין שקשוקה
שקשוקה היא אולי הביצה הכי ישראלית שיש, יש מלא שיטות להכנת שקשוקה מרכיבי הרוטב, עם מכסה או בלי …
איך להכין ביצים
כל אחד יודע איך להכין ביצים, חביתה ביצה קשה, מקושקשת ועוד סוגי חביתות שונים נחשבים למאכלים שרובנו מסוגלים …
איך להכין ביצה עלומה
ביצה עלומה או ביצה שלוקה היא הביצה היוקרתית שהכי פחות נפוץ לפגוש בארוחות הבוקר, זאת מכיוון שהכנת ביצה …
איך להכין ביצה קשה
ביצים קשות לוקחות חלק רב בארוחות הבוקר שלנו אך גם משמשות למגוון רחב של שימושים כמו בסלטים, מאפים …
איך להכין ביצת עין
לכאורה הדרך הפשוטה ביותר להכין חביתה על מחבת, פשוט לשבור עליו ביצה ולחכות שהיא תהיה מוכנה. אבל ישנם …
איך להכין חביתה מקושקשת
יש האומרים כי ניתן לדעת אם בן אדם יודע לבשל או לא לפי איך שהוא מכין חביתה מקושקשת. …
איך להכין אומלט
ההבדל היחיד בין חביתה לאומלט הוא שאת האומלט מקפלים על התוספות ומקבלים חצי עיגול במקום להשאיר אותו פתוח …
איך להכין חביתה עם תוספות
ניתן לשדרג חביתה פשוטה, סוגים רבים של תוספות יכולים להפוך חביתה פשוטה ליותר טעימה, מרעננת ובעלת ערכים תזונתיים …
איך להכין חביתה רגילה
גם אם אתם נורא ממהרים, חביתה פשוטה עם כמה ירקות או בתוך כריך תעזור לכם לקבל אנרגיה כדי …
איך להכין עוגה בחושה קלה
בתור ילד תמיד חשבתי על הכנת עוגה שזה דבר עלאי השמור ליחידי סגולה כישרוניים במיוחד. ניחוחות העוגה הרגישו …
הקפאה של מוצרי מזון לפי סוגים
ניתן להקפיא מלא דברים (אם לא את כל הדברים), צרפתי כמה רעיונות להקפאת מוצרים שונים במטבח שלי. יש …
איך להכין אורז מלא
איך להכין אורז לבן מלא, שיטות בישול, טיפים לעבודה ועבודה קלה ומהירה ועוד רעיונות בפנים להכנת אורז מלא …
איך מכינים אורז
איך מכינים אורז? הדרכים השונות להכנה ובישול של אורז, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים, זנים וכל מה שהצלחתי לרשום …
מצרכי מזון בסיסיים למטבח הביתי
חשוב לערוך טוב את רשימת הקניות כדי שתכיל את כל מוצרי המזון הבסיסיים למטבח. מטבח מצויד ומסודר יעזור …
איך מבדילים בין השמות השונים של סלרי
איך מבדילים בין עלי סלרי, ראש סלרי, סלרי אמריקאי או שורש סלרי או כרפס ריחני? הסלרי הנפוץ מאוד …
איך מכינים זעלוק – סלט חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור
סלט זעלוק הוא בעצם חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור ועשבי תיבול עם טעם משגע ומערנן שיכול להתאים כתוספת …
איך מבדילים בין פטרוזליה לכוסברה
פטרוזיליה וכוסברה, שניים מעשבי התיבול הנפוצים במדינת ישראל, בניגוד לזה שהם נראים כמעט אותו דבר וקל מאוד להתבלבל …
איך לשמור על פטרוזיליה טריה לאורך זמן במקרר
פטרוזיליה קצוצה מוסיפה לכל דבר שמפזרים אותה עליו טעם ויופי או שאפשר פשוט לאכול אותה ככה (טאבולה). מרוב …

חזרה לעמוד בישולים

עוד כתבות מהקטגוריה

איך לשבור את הקרח במפגשים בין ילדים קטנים
בני האדם הם יצור חברותי (בגדול) וזקוקים לקשר עם בני אדם אחרים. …
קבוצות היכרות בפייסבוק לפי נושאים
קבוצות פייסבוק הפכו לדרך נפוצה לחיפוש זוגיות ברשת וניתן למצוא בהן עשרות …
איך יודעים אם מותר לשים בגד במייבש כביסה
מה אומרים כל הסמלים שמופיעם על פיתקיות החולצה ושאר הדברים שאנחנו לובשים
קבוצות דרושים בפייסבוק
קבוצות דרושים בפייסבוק הפכו לאחת הדרכים הנפוצות למחפשי עבודה לראות מודעות דרושים …
קבוצות אוכל ומתכונים בפייסבוק
קבוצות אוכל בפייסבוק לפי נושאים שונים מהמטבח מקבוצות שוות, מאכלי עדות ועד …
איך לנסוע מחיפה לתל אביב בשבת ומוצ”ש
הרבה מוצאים את עצמם מחפשים את דרכם חזר הביתה למרכז ללא רכב …
איך פותחים עמוד בפייסבוק
עמודי פייסבוק מאפשרים לנו לחלוק את המידע שאנחנו רוצים לקהל רלוונטי שמעוניין …
איך פותחים קבוצה בפייסבוק
קבוצות פייסבוק מאפשרות לנו לחלוק ולקבל מידע שאנחנו רוצים עם קהל רלוונטי …
איך פותחים עמוד או קבוצה בפייסבוק
קבוצות או עמודי פייסבוק מאפשרות לנו לחלוק ולהציג את המידע שאנחנו רוצים …
תוכניות ילדים נוסטלגיות לצפייה בחינם
רשימת תוכניות ילדים נוסטלגיות התוכניות האהובות שעזרו ללמוד תכנים חינוכיים בהנאה על …
תוכניות ילדים נושאים שונים לצפייה בחינם
רשימת תוכניות והצגות ילדים לצפייה בחינם מיוטיוב מסודרים לפי קטגוריות על מגוון …
תוכניות ילדים לפי חגים לצפייה בחינם
רשימת תוכניות והצגות ילדים לצפייה בחינם מיוטיוב על נושא חגי ישראל השונים …
מבצעי מכירות און-ליין בחודשים נובמבר דצמבר
לקראת סוף השנה, לפני עונת החגים העמוסה של האמריקאים ומדינות נוספות, עונת …
גני משחקים ציבורים בעיר בחיפה
בכל שכונה בעיר ישנם גני משחקים או גני שעשועים ציבוריים לרווחת ילדים …
פעילויות עם בצק משחק לילדים
הילדים ממש אוהבים את הבצק משחק (או כל דבר אחר שניתן ללוש …
משחקיות ג’ימבורי בעיר בחיפה
ילדים אוהבים לשחק במשחקיות או בג'ימבורי לרוץ לטפס להתגלש ולשחק בסביבה צבעונית …