Skip to content

חשוב לערוך טוב את רשימת הקניות כדי שתכיל את כל מוצרי המזון הבסיסיים למטבח. מטבח מצויד ומסודר יעזור לכם לבשל יותר אוכל ביתי ולחסוך כסף וגם זמן רב בחיפוש אחר מוצר חסר שאתם ממש חייבים להכין משהו. 

מצרכי מזון בסיסיים למטבח הביתי

המצרכים ברשימת המצרכים הבסיסית למטבח הביתי מאפשרים להכין כמעט כל מנה נפוצה מהמטבח הישראלי המצוי, עוגות, מאפים ופשטידות, נישנושים טעימים ועוד. אפשר להוסיף או להוריד מהרשימה לפי טעם אישי עוד הרבה, המטרה היתה להשיג רשימה בסיסית שאפשר איתה להכין מגוון רחב של ארוחות במהלך השבוע.

הרשימה מחולקת לפי אזורי אחסון של מזון במבטח כמו המקרר, המזווה והמקפיא. פריטים המופיעים בחלק הרשימה של המזווה יכולים להשאר בטמפרטורת החדר בניגוד לשאר המוצרים שצריך לשמור בטמפרטורה מבוקרת. בהמשך ניתן לקרוא מדוע חשוב להחזיק מוצרי מזון בבית וטיפים להתנהלות נכונה של הקניות והכנת הארוחות.

רשימת מוצרי מזון בסיסיים למטבח

המזווה

| קמח, סוכר, אבקת אפייה, סוכר וניל, אבקת שוקו, שוקולד למריחה, דבש, סילאן.

| רסק עגבניות, קטשופ, חרדל, מיונז, חומץ, רטבים שונים ותבלינים.

| אורז, פסטה, קוסקוס, בורגול, קינואה, פתיתים.

קופסאות שימורים:

| עגבניות מרוסקות, חמוצים (חומץ/מלח), תירס, אפונה, חומוס מבושל, טונה, זיתים מגולענים.

ירקות:

| תפו”א, בצל, בצל סגול, בטטה, סלק, שום.

חטיפים ופינוקים:

| תפוצ’יפס, במבה, פופקו, שטוחים, בסלי קטן.

| שוקולד פרה, פינוקי שוקולד קטנים של קינדר.

משקאות:

| מים מינרלים, מיץ תפוזים, לימונדה, קולה פחית, סודה קטן.

| שקיקי תה פשוט, חליטת תה, קפה שחור, נס קפה.


המקרר

| ביצים, חלב, חמאה, נקניק.

גבינות:

| קוטג’, גבינה לבנה, גבינת שמנת, שמנת, יוגורט, מעדן, גבינה צהובה.

ירקות:

| מלפפון, עגבניה, פלפלים, גזר, עשבי תיבול, קישוא.

פירות:

| תפוח, בננה, לימון, (פירות נוספים לפי העונה).


המקפיא

| לחם פרוס, לחמניות, פיתות, תחתיות פיצה.

| בשר טחון, חזה עוף, חזה וגרון עוף למרק, דג. 

| גלידה, קרטיבים, שלוקים.

קפואים קנויים:

| אפונת גינה, קוביות תרד, אדממה, צ’יפס, טבעות בצל, פיצה מוכנה. 

*הרשימה לא כוללת מוצרי מזון תינוקות או בעלי חיים. חלק מהפריטים לא מתאימים לטבעונים וצמחוניים, לחלקם ניתן למצוא תחליף. 

קרא עוד על שימוש יעיל במקפיא


למה חשוב להתנהל נכון עם קניות מוצרי מזון

התנהלות נכונה עם מוצרי המזון שלנו יכולה לחסוך לנו הרבה מאוד כסף מבלי לשים לב בכלל. אחד הכלים החשובים לניהול נכון של מוצרי המזון במטבח הביתי הוא המזווה. שם ניתן לאחסן רזרבות של כל המוצרי המזון בעלי אורך חיי מדף ארוך שאנחנו צורכים. כאשר מוצר כלשהו נגמר פשוט הולכים למזווה, מוציאים חדש ומוסיפים אותו לרשימת הקניות הקרובה. 

למה חשוב לתכנן ארוחות

תכנון ארוחות נכון יכול לאפשר לכם ליהנות מאוכל ביתי טעים בכל יום. צריך לתכנן הפשרה מראש של מוצרים כדי שיספקו להפשיר ויהיו מוכנים למועד הבישול. לרוב תבשיל שהוכן היום יהיה טוב גם בעוד יומיים, לא צריך לאכול את אותו דבר יום אחרי יום (אבל אפשר) כדאי לשמור במקרר ולהכין משהו נוסף ביום למחרת.

מתי לעשות קניות מזון לבית

בחירת יום קניות מסוים יכול להשפיע על טריות חלק מהמוצרים שאנו קונים, לדוגמא בשר. ישנם ימים ושעות מסוימות שהן עמוסות יותר מאחרות, לדוגמה יום שישי בצהרים שהכל דחוס, צפוף וצריך לעמוד זמן יקר בתור. אני משתדל לעשות את הקניות שלי בימי שני או רביעי ונמנע מלהגיע בשעות הלחץ של המקום בו אני עורך את הקניות. המנהג מאפשר לי לחסוך זמן ולהשיג מוצרים טריים של תחילת שבוע.

למה חשוב לעשות רשימה לפני קניות מזון בסופר

במהלך השבוע תמיד ישנו פנקס קטן ובו נרשמים המצרכים שנגמרו או שצריך גם אם הם לא ברשימה הזאת. ביום הקניות אני פונה לפנקס ותולש את הרשימה, בודק שלא שכחתי שום דבר (תמיד נשכח) ויוצא לסופר. הכנת רשימת קניות במהלך השבוע עוזרת לי לחסוך זמן בניסיון להבין מה חסר רגע לפני שאני יוצא לסופר וגם לשכוח הרבה פחות פריטים. למרות שיש רשימה ניתן לרכוש מוצר אם נזכרת בסופר שאתה צריך והוא לא מופיע בה וגם אם סתם בא לך. אבל חשוב לזכור שמוצר שלא מופיעה ברשימת הקניות הוא מוצר שכנראה לא באמת צריך ואפשר לוותר עליו.

חפשו מבצעים על מוצרי מזון

לעיתים אנו נתקלים במבצעים מסוימים ומוצאים מוצר שאנחנו צורכים בהנחה משמעותית. גם אם המוצר לא מופיעה ברשימת הקניות ניתן לסטות ממנה ללא חשש במידה והמוצר עם תוקף ארוך מספיק לזמן בו יצרכו אותו בוודאות, הרי מדובר בחיסכון.

בהצלחה!

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין חביתה לאומלט
איך יודעים להבדיל בין חביתה לאומלט? שני מאכלים שניתן להכין בעזרת אותם המצרכים בדיוק על המחבת אבל לאחד …
איך להכין ציזיקי
איך להכין סלט צזיקי מדהים שיכול להתאים ולהשתלב בכל הארוחות שיש במהלך היום – בוקר, צהרים וערב. יש …
איך להכין שקשוקה
שקשוקה היא אולי הביצה הכי ישראלית שיש, יש מלא שיטות להכנת שקשוקה מרכיבי הרוטב, עם מכסה או בלי …
איך להכין ביצים
כל אחד יודע איך להכין ביצים, חביתה ביצה קשה, מקושקשת ועוד סוגי חביתות שונים נחשבים למאכלים שרובנו מסוגלים …
איך להכין ביצה עלומה
ביצה עלומה או ביצה שלוקה היא הביצה היוקרתית שהכי פחות נפוץ לפגוש בארוחות הבוקר, זאת מכיוון שהכנת ביצה …
איך להכין ביצה קשה
ביצים קשות לוקחות חלק רב בארוחות הבוקר שלנו אך גם משמשות למגוון רחב של שימושים כמו בסלטים, מאפים …
איך להכין ביצת עין
לכאורה הדרך הפשוטה ביותר להכין חביתה על מחבת, פשוט לשבור עליו ביצה ולחכות שהיא תהיה מוכנה. אבל ישנם …
איך להכין חביתה מקושקשת
יש האומרים כי ניתן לדעת אם בן אדם יודע לבשל או לא לפי איך שהוא מכין חביתה מקושקשת. …
איך להכין אומלט
ההבדל היחיד בין חביתה לאומלט הוא שאת האומלט מקפלים על התוספות ומקבלים חצי עיגול במקום להשאיר אותו פתוח …
איך להכין חביתה עם תוספות
ניתן לשדרג חביתה פשוטה, סוגים רבים של תוספות יכולים להפוך חביתה פשוטה ליותר טעימה, מרעננת ובעלת ערכים תזונתיים …
איך להכין חביתה רגילה
גם אם אתם נורא ממהרים, חביתה פשוטה עם כמה ירקות או בתוך כריך תעזור לכם לקבל אנרגיה כדי …
איך להכין עוגה בחושה קלה
בתור ילד תמיד חשבתי על הכנת עוגה שזה דבר עלאי השמור ליחידי סגולה כישרוניים במיוחד. ניחוחות העוגה הרגישו …
הפשרה של מוצרי מזון לפי סוגים
הפשרה של מוצרים קפואים היא החלק הכי חשוב לעבודה יעילה עם מקפיא. בדיוק כמו שהמוצרים לא קופאים בשניה …
הקפאה של מוצרי מזון לפי סוגים
ניתן להקפיא מלא דברים (אם לא את כל הדברים), צרפתי כמה רעיונות להקפאת מוצרים שונים במטבח שלי. יש …
איך להכין אורז מלא
איך להכין אורז לבן מלא, שיטות בישול, טיפים לעבודה ועבודה קלה ומהירה ועוד רעיונות בפנים להכנת אורז מלא …
איך מכינים אורז
איך מכינים אורז? הדרכים השונות להכנה ובישול של אורז, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים, זנים וכל מה שהצלחתי לרשום …
איך מבדילים בין השמות השונים של סלרי
איך מבדילים בין עלי סלרי, ראש סלרי, סלרי אמריקאי או שורש סלרי או כרפס ריחני? הסלרי הנפוץ מאוד …
איך מכינים זעלוק – סלט חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור
סלט זעלוק הוא בעצם חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור ועשבי תיבול עם טעם משגע ומערנן שיכול להתאים כתוספת …
איך מבדילים בין פטרוזליה לכוסברה
פטרוזיליה וכוסברה, שניים מעשבי התיבול הנפוצים במדינת ישראל, בניגוד לזה שהם נראים כמעט אותו דבר וקל מאוד להתבלבל …
איך לשמור על פטרוזיליה טריה לאורך זמן במקרר
פטרוזיליה קצוצה מוסיפה לכל דבר שמפזרים אותה עליו טעם ויופי או שאפשר פשוט לאכול אותה ככה (טאבולה). מרוב …