פטרוזיליה קצוצה מוסיפה לכל דבר שמפזרים אותה עליו טעם ויופי או שאפשר פשוט לאכול אותה ככה (טאבולה). מרוב שמוסיפים את הפטרוזיליה להמון מתכוני בישול, קציצות, ממולאים ומרקים לפעמים אפשר שלא לשים לב.
איך לשמור על פטרוזיליה במקרר
קרוב לוודאי העשב תיבול הכי נפוץ מבין שלושת עשבי התיבול הירוקים שניתן למצוא הכי הרבה במטבח הישראלי. הפטרוזיליה היא בעלת טעם ייחודי וצורתה החיצונית מזכירה את הכוסברה ואף לעיתים גורמת לבלבול בין השנים. מי שרוצה יכול ללמוד עוד על הפטרוזיליה בקישור (פטרוזיליה – ויקיפדיה) או ללמוד איך להבדיל בין כוסברה לפטרוזיליה.
ניקוי ושטיפה של הפטרוזיליה
במידה ויש גומיה שמלפפת את הצרור בתחתית הגבעולים חשוב להסיר אותה לפני השטיפה ולהפריד את הגבעולים. בזמן השטיפה צריך לשטוף גם באזור הגומיה להורדת עלים שנקראו וכדומה, לא אחת יצא שמצאתי חילזון קטן בתוך צרור העשבים שלי (כולם שרדו את השטיפה). לאחר הייבוש צריך לנער קלות ולתת לפטרוזיליה להתייבש במסננת או משהו דומה עד שאורזים אותה.
אריזה ואחסון הפטרוזיליה
לאחר שהעלים התייבשו אני עוטף אותם טוב ודחוס ומגלגל בתוך נייר מגבת, לאחר הגלגול אני מכניס אותה לשקית כדי שיהיו מוכנים לשימוש ללא צורך בשטיפה ביום הבישולים. ניתן גם לשמור אותה בכלי או קופסא סגורה ואפילו לעשות קופסא ששומרת על כל עשבי התיבול שלכם ביחד.