
חלוקת רוטב עגבניות לפסטה למנות לפני הקפאה
אם כבר השקעתם בהכנת רוטב ביתי טעים, למה לא להכין קצת יותר ולהקפיא למנות? הרוטב יישמר בצורה מצויינת ותוכלו להנות מרוטב איכותי בתוך דקות בודדות או לעיתים תכופות יותר.
בדיוק כמו שאני מחלק פסטה להקפאה, אני גם מחלק את הרוטב – פעולה קטנה שתהפוך את חיי המטבח שלכם להרבה יותר נוחים. הפשרת רוטב קלה ומהירה כמו הפשרת הפסטה, וברגע שיש לכם את שניהם ניתן להכין ארוחה פסטה שלמה בתוך דקות.
כמה רוטב צריך לכל מנה?
כמובן שזה תלוי בסוג הרוטב וכמה רוטב אתם אוהבים על הפסטה שלכם ואפילו ברמת הסמיכות של הרוטב – אבל הנה קווים כלליים לכמויות לפי העמוד של חלוקת פסטה למנות:
- לילדים קטנים (גילאי 3–6) – 3–4 כפות רוטב או 2 מצקות מרק בגודל קטן/בינוני.
- לילדים גדולים (7גילאי –12) – 4–6 כפות רוטב או 3 מצקות מרק בגודל קטן/בינוני.
- למבוגרים – חצי כוס רוטב, לפעמים אפילו יותר אם הוא ממש טעים או אם מדובר ברוטב “עשיר”
חשוב לזכור שניתן להוסיף מעט נוזלים לאחר בישול הרוטב.
שלב ראשון: קירור הרוטב
לפני שמחלקים את הרוטב לשקיות – הוא חייב להתקרר לחלוטין.
קירור הרוטב יכול לקחת קצת זמן, מורידים את הרוטב המוכן ממקור החום ונותנים לו לנוח, ניתן לערבב מידי פעם לזרז את תהליך הקירור. אם אתם ממהרים ניתן לשים את הסיר בתוך כלי יותר גדול עם מים קרים או מי קרח וזה יזרז.
מכיוון שאני משתמש בשקיות קטנות לשמירת הרוטב חשוב לדעת – רוטב אשר נכנס לשקית כשהוא עדיין חם הוא עלול לגרום לשקית להיקרע או להישבר בהקפאה.
שלב שני: חלוקה לשקיות סנדוויץ’
אחרי שהרוטב קר, אני לוקח שקיות סנדוויץ’ רגילות, וממלא כל אחת בכמות של מנה אחת – לפי הגיל/העדפה.
אפשר להשתמש בכוס מדידה, מצקת, או פשוט להעריך לפי העין. אני ממלא את השקית כשהיא מונחת בתוך כוס גבוהה – זה מקל על המזיגה.
ברגע שסיימתי למלא – סוגר את השקית, מוציא את האוויר, ומגלגל בעדינות לגליל. ככה הן גם תופסות פחות מקום במקפיא וגם נראות מסודרות.

שלב שלישי: הקפאה מסודרת
את כל השקיות המגולגלות אני מסדר בתוך קופסת פלסטיק פתוחה (אפשר גם קופסה רכה או אפילו שקית גדולה).
שם את הכל במקפיא – ואחרי כמה שעות זה הופך ל”ספריית רטבים” קטנה שמחכה לרגע המתאים.
כמובן שאפשר לשמור גם במקרר לכמה ימים אם מתכננים להשתמש מהר.
איך מפשירים רוטב?
- הפשרה איטית (מומלצת) – מעבירים למקרר ערב קודם
- הפשרה מהירה – מחממים את הרוטב ישירות בסיר על חום לא גבוה עם טיפת מים עד שכולו נמס.
אם אתם רוצים רוטב עם שמנת (רוזה) או גבינות ניתן להוסיף לרוטב העגבניות בשלב הזה. אפשר גם להקפיא מראש אבל בשלב ההפשרה דרוש ערבוב טוב בעת החימום כדי לחבר הכל מחדש.

לסיכום
הקפאת רוטב לפי מנות הופכת את החיים להרבה יותר קלים – במיוחד כשיש כבר גם פסטה מוכנה בפריזר.
ברגע האמת כל מה שצריך זה להפשיר, לחמם, לשפוך – ויש לכם ארוחה טעימה, ביתית ובריאה.
בתיאבון!