קניתם/ן בסופר עשבי תיבול להוסיף טעם לבישולים, הכנסתם את העלים למקרר וכשהוצאתם אותם כדי להוסיף לתבשיל הטעים שלכם פתאום ראיתם שהם לא נראים כמו שהם היו כשהכנסתם אותם. באסה, עכשיו לכו תשיגו עלים חדשים באמצע הבישולים.
כיצד לשמור על טריות עלים לאורך זמן במקרר.
כדי לשמור על עשבי התיבול שלי טריים לאורך זמן אני מקפיד על מנהג שהוא חלק מיום הקניות עצמו. אני מסדר את עשבים, שוטף ואורז למקרר כמו שאני מסדר את שאר המוצרים שהבאתי. בדרך זו אני מבטיח לעצמי עלים מוכנים לשימוש בכל זמן שבו ידרשו.
ברמת העיקרון בכדי לשמור על עשבי התיבול לאורך זמן רב במקרר צריך לדאוג שהם ישמרו על לחות שתאריך את חייהם אך גם שלא תיהיה רטיבות שעלולה להאיץ את יצירת הריקבון. ולכן הוספת מגבת נייר פשוטה יכולה להיות פיתרון קסם, מצד אחד מגבת הנייר סופגת את הנוזלים שנשארו בשטיפה או מהעשבים ומצד שני הנוזלים שנספגו עוזרים לשמור על הלחות שהעשים זקוקים לה.
איך לשטוף עשבי תיבול
ראשית יש להוריד את הגומיה בתחתית הצרור שמחזיקה את הגבעולים במידה ויש. במידה ואין אז כנראה קניתן את אלו שמגיעים בשקית סגורה ולעיתים יכולים להיות כבר שטופים. לאחר שהורדתם את הגומיה והפרדתם גבועלים יש לשטוף טוב תחת הברז ולהפריד את הגבעולים, המחמירים יכולים גם להשרות בקערת מים קרים. לאחר השטיפה אפשר לנער קצת את המים מהעלים ולהניח במסננת או משהו אחר לייבוש.
איך לשמור עשבי תיבול במקרר
לאחר הייבוש אני עוטף את צרורות העלים בנייר מגבת רגיל שיש בכל מטבפח ומגלגל אותם לכדי גליל דחוס. הנייר עוזר לספוג נוזלים מהעשבים שעלול להאיץ את תהליך הרקבון ובו בזמן שומר על לחות שעוזרת לשמור על הטריות. עשבי תיבול רכים יותר לא כדאי לדחוס יותר מידי כדי שלא ישברו. את גלילי הנייר שעוטפים את עשבי התיבול אני מכניס לשקית או לקופסת פלסטיק סגורה לשמירה מיירבית על הטריות ומשתדל לשמור אותם במגירת הירקות בתחתית המקרר.
טיפול בעשבי התיבול יכול להשתנות בין הסוגים העשבים השונים ולכן ריכזתי פה טיפים לשמירה על טריות לאורך זמן במקרר לפי סוגים של עשבי תיבול נפוצים.
תודה שקראת!