Skip to content

תפוח עץ הוא בין הפירות הכי נפוצים שתוכלו למצוא בעולם אם לא ה(הכי). טעמיו נעים בין חמוץ למתוק תלוי בזן התפוח, ניתן לאכול אותו טרי כפי שהוא וגם להכין איתו מגוון של מנות ומאפים.

תפוח עץ

אומרים שתפוח עץ הוא אולי הפרי הראשון שידע האדם עוד בתקופת גן עדן שם הוא היה פרי עץ הדעת האסור שאכל האדם הראשון שיצר אלוהים. התפוחים נפוצים בכל העולם וישנם זנים רבים של תפוחים בעלי מתיקות וחמיצות משתנה, אומרים שהם מסייעים לשליטה ברמת הכולסטרול ובמניעה של מחלות לב ושבקליפתו נוגד חימצון חשוב שעוזר להאיט את קצב החימצון של חומרים בסביבתו (בריא..- קישור לערך תפוח בויקיפדיה).

איך אוכלים תפוח עץ:


דרכים להכנת תפוח עץ

אכילת תפוח עץ טרי חי

הדרך הבסיסית ביותר לאכול כמעט כל דבר מהצומח, לאכול את התפוח כפי שהוא עם הקליפה לאחר ששטפנו אותו כמו שצריך. ניתן לאכול את התפוח עם הקליפה או מקולף, שלם מסביב לגרעינים או חתוך לפרוסות בצורות ובגדלים שונים לפי הצורך. ניתן להוסיף את התפוח כמרכיב מפתיע ומרענן בסלטים שונים או מנות וכמבון גם בקינוחים.

שני תפוחי עץ קטנים מקולפים

בישול תפוחי עץ

ניתן לבשל תפוח עץ בדרכים שונות, ניתן לבשל עם קצת מים (לרוב מוסיפים קצת סוכר) או במיץ. אפשר להוסיף תבלינים כמו ציפורן או קינמון וכדומה, והתפוחים סופחים את הטעמים של הנוזל בו הם מתבשלים. הבישול לא לוקח זמן רב גם תלוי אם מכניסים לנוזל קר, חם או רותך ויכול להמשך דקות בודדות בלבד. מומלץ לבדוק את מרקם התפוחים במהלך הבישול ולעצור קצת לפני התוצאה הרצויה מכיוון שהתפוחים ימשיכו להתרכך עוד קצת עד אשר ינוחו ויתקררו.

בישול תפוח עץ בסוכר מקורמל

ניתן לבשל את התפוח בסוכר מקורמל רותח. מכינים את הקרמל לרמה הרצויה ומכניסים את פרוסות התפוח בזהירות רבה לזמן קצר, ניתן להוסיף נוזלים במידת הצורך ומוציאים להתקרר. יכול לשמש כמרכיב בקינוח חלומי או לאכול סתם עם תוספת גלידה ופרורי קראמבל ברמה של מסעדת שף בבית. התהליך הזה הוא קצת יותר מסובך לדעתי ואם אתם לא בעלי ניסיון רב במטבח יותר קל להכין את התפוח בדרך אחרת.


אפיית תפוח עץ בתנור

התפוח יכול להיות אפוי בתנור עם או בלי הקליפה תלוי במתכון אותו מכינים. במהלך האפיה בתנור התפוח ניהיה רך יותר ככל שמתקדמים בתהליך האפיה. כאשר אופים תפוח בתנור מספיק חום של כ-160 מעלות ומשך זמן של כ-20 עד 30 דקות להשגת מרקם רך ומוכן לאכילה. ניתן גם לאפות תפוח עץ פרוס או חתוך לקוביות אבל חשוב לזכור שאם אופים את התפוח לא מכוסה הנוזלים מתאדים יותר בקלות והוא מקבל מרקם יבש ולבסוף צמיגי.

אפיית תפוח בתנור עם נייר כסף

השיטה האהובה עלי לאפיית תפוח היא לקחת תפוח מקולף ולחתוך אותו לקוביות (בלי הגרעינים). אניפשוט חותך את התפוח מסביב לגזע ואחכ לקוביות, את הקוביות אני מניח ישר על נייר כסף, מפזר קינמון ומערבב. סוגר את הנייר כסף טוב שיהיה אטום ולא יברחו אדים.מכניס לחימום בחום נמוךש ל כ-160 מעלות סלזיוס לבערך 20 דקות. לאחר מכן אני נותן לתפוחים לנוח בתוך נייר הכסף עוד זמן מה – גם פה תהליך הבישול ממשיך בזמן המנוחה.  

תפוח עץ עם קינמון לפני הכניסה לתנור

זנים של תפוח עץ

לתפוח עץ זנים רבים בעלי תכונות שונות ורמות מתיקות וחמיצות שונות. ניתן לקרוא על זה יותר כאן בקישור. אני אכתוב בקצרה שמהניסיון שלי ככל שהתפוח אדום ובוהק יותר כך הוא מתוק יותר ובעל פחות חמיצות. תפוח צהוב הוא מתוק ובעל פחות חמיצות ותפוח ירוק הוא חמוץ ובעל פחות מתיקות. התפוחים הירוקים ידועים כמצויינים לבישול ואפייה כי הם קצת יותר קשים או יבשים וולרוב אני שם לב שמחירם הוא הנמוך ביותר מבין הזנים. אני אוהב לאפות ולבשל את כל הסוגים של התפוחים ולעיתים גם ביחד אבל ממליץ להתנסות כל פעם בזן אחר ולהרגיש את ההבדלים.


דברים שאפשר להכין עם תפוח:

סלט ירקות שורש ותפוח עם עוף

תפוח אפוי בקינמון

פנקייק עם תפוח אפוי

פאי תפוחים

קראמבל תפוחים

תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 5 / 5. מדרגים 1

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין חביתה לאומלט
איך יודעים להבדיל בין חביתה לאומלט? שני מאכלים שניתן להכין בעזרת אותם המצרכים בדיוק על המחבת אבל לאחד …
איך להכין ציזיקי
איך להכין סלט צזיקי מדהים שיכול להתאים ולהשתלב בכל הארוחות שיש במהלך היום – בוקר, צהרים וערב. יש …
איך להכין שקשוקה
שקשוקה היא אולי הביצה הכי ישראלית שיש, יש מלא שיטות להכנת שקשוקה מרכיבי הרוטב, עם מכסה או בלי …
איך להכין ביצים
כל אחד יודע איך להכין ביצים, חביתה ביצה קשה, מקושקשת ועוד סוגי חביתות שונים נחשבים למאכלים שרובנו מסוגלים …
איך להכין ביצה עלומה
ביצה עלומה או ביצה שלוקה היא הביצה היוקרתית שהכי פחות נפוץ לפגוש בארוחות הבוקר, זאת מכיוון שהכנת ביצה …
איך להכין ביצה קשה
ביצים קשות לוקחות חלק רב בארוחות הבוקר שלנו אך גם משמשות למגוון רחב של שימושים כמו בסלטים, מאפים …
איך להכין ביצת עין
לכאורה הדרך הפשוטה ביותר להכין חביתה על מחבת, פשוט לשבור עליו ביצה ולחכות שהיא תהיה מוכנה. אבל ישנם …
איך להכין חביתה מקושקשת
יש האומרים כי ניתן לדעת אם בן אדם יודע לבשל או לא לפי איך שהוא מכין חביתה מקושקשת. …
איך להכין אומלט
ההבדל היחיד בין חביתה לאומלט הוא שאת האומלט מקפלים על התוספות ומקבלים חצי עיגול במקום להשאיר אותו פתוח …
איך להכין חביתה עם תוספות
ניתן לשדרג חביתה פשוטה, סוגים רבים של תוספות יכולים להפוך חביתה פשוטה ליותר טעימה, מרעננת ובעלת ערכים תזונתיים …
איך להכין חביתה רגילה
גם אם אתם נורא ממהרים, חביתה פשוטה עם כמה ירקות או בתוך כריך תעזור לכם לקבל אנרגיה כדי …
איך להכין עוגה בחושה קלה
בתור ילד תמיד חשבתי על הכנת עוגה שזה דבר עלאי השמור ליחידי סגולה כישרוניים במיוחד. ניחוחות העוגה הרגישו …
הפשרה של מוצרי מזון לפי סוגים
הפשרה של מוצרים קפואים היא החלק הכי חשוב לעבודה יעילה עם מקפיא. בדיוק כמו שהמוצרים לא קופאים בשניה …
הקפאה של מוצרי מזון לפי סוגים
ניתן להקפיא מלא דברים (אם לא את כל הדברים), צרפתי כמה רעיונות להקפאת מוצרים שונים במטבח שלי. יש …
איך להכין אורז מלא
איך להכין אורז לבן מלא, שיטות בישול, טיפים לעבודה ועבודה קלה ומהירה ועוד רעיונות בפנים להכנת אורז מלא …
איך מכינים אורז
איך מכינים אורז? הדרכים השונות להכנה ובישול של אורז, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים, זנים וכל מה שהצלחתי לרשום …
מצרכי מזון בסיסיים למטבח הביתי
חשוב לערוך טוב את רשימת הקניות כדי שתכיל את כל מוצרי המזון הבסיסיים למטבח. מטבח מצויד ומסודר יעזור …
איך מבדילים בין השמות השונים של סלרי
איך מבדילים בין עלי סלרי, ראש סלרי, סלרי אמריקאי או שורש סלרי או כרפס ריחני? הסלרי הנפוץ מאוד …
איך מכינים זעלוק – סלט חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור
סלט זעלוק הוא בעצם חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור ועשבי תיבול עם טעם משגע ומערנן שיכול להתאים כתוספת …
איך מבדילים בין פטרוזליה לכוסברה
פטרוזיליה וכוסברה, שניים מעשבי התיבול הנפוצים במדינת ישראל, בניגוד לזה שהם נראים כמעט אותו דבר וקל מאוד להתבלבל …

חזרה לעמוד בישולים