Skip to content

איך לעבוד עם סלרי? אומרים שמקורו באגן הים התיכון והוא בעל שמות רבים. הסלרי הוא חומר גלם המשמש אותי בעיקר להכנת מרקים, אך לסלרי שימושים רבים על כל חלקיו והוא מוסיף כל כך הרבה טעמים לעוד סוגי מנות ותבשילים רבים.

סלרי

הסלרי מתחלק לשני סוגים עיקריים, ראש סלרי וסלרי עלים (נקרא גם סלרי אמריקאי). בשני הסוגים בחלקם העליון ניתן למצוא את העלים של הסלרי ובחלקו התחתון את השורש או הגבעולים, תלוי באיזה סוג. הסלרי הוא ירק בריא ולא משמין מכיוון שהוא מספק רק קצת יותר קלוריות ממה שהגוף צריך בשביל לעכל אותו. הסלרי מוסיף טעמים רבים שמשתלבים יפה עם הרבה מנות ונותנים להם ערך מוסף.

שורש סלרי
סלרי עלים

מה עושים עם סלרי

⬅️ סלרי טרי חי⬅️ סלרי אפוי בתנור
⬅️ סלרי מבושל במים⬅️ סלרי מוחמץ
⬅️ עלי סלרי*(הקישורים לכותרות הכתבה)

אכילת סלרי טרי

ניתן לאכול חלקים של הסלרי בצורתם הטבעית כפי שהם מהטבע ללא כל תהליך של בישול. אמנם לא כל החלקים אכילים, לא כדאי לאכול את שורש הסלרי לפני שעבר תהליך בישול כלשהו אבל בשאר החלקים ניתן.

גבעולי הסלרי יכולים להשתלב מצויין במגוון רחב של סלטים שם טעמו הייחודי יבוא לידי ביטוי בצורת הפתעה מרעננת. חוץ מסלטים אפשר להשתמש בגבעולי הסלרי כמרכיב הכנה של מיץ סחוט ואפילו סתם לנשנש אותם ככה. גם את עלי הסלרי ניתן לקצוץ ולהוסיף לסלט או לשייק בריאות.

בישול עם סלרי

הסלרי נפוץ מאוד בבישול הוא מוסיף טעמים ייחודיים והוא בעל רכיבים תזונתיים החיוניים לגוף שלנו ולכן כדאי מאוד להוסיף אותו לתבשילים. הוא מתאים למגוון רחב של תבשילים ומרקים ומשתלב מצויין עם טעמים של בשר, עופות, דגים ואוכל צמחוני. 

שורש הסלרי הולך מצויין במרקים, הוא בעל מרקם המזכיר תפו”א אך טעמו שונה והוא תוספת מרעננת לגוף. אופן השימוש בשורש הסלרי יכול להיות מקביל לאופן השימוש בתפוח אדמה והוא מגיב בערך אותו דבר לתהליכי הבישול במים. 

גבעולי הסלרי מוסיפים טעם רב לתבשילים וניתן להשתמש בהם במגוון רחב מאוד של דרכים. אני אוהב להוסיף אותם קצוצים ביחד עם שלב הוספת הבצל או שורשים אחרים בסגנון לתבשיל. בדרך זאת אני עוזר לטעמו של הסלרי לחדור לעומק המנה מהשלב הראשון של הבישול ואני לא שוכח להוסיף גם כמה גבעולים שלמים ועלים לאכילה. לפעמים, אם במקרה יש ליידי גבעול עם עלים של סלרי אני סתם זורק אותו פנימה לפני שאני סוגר את הסיר. 

עלי הסלרי

עלי הסלרי קצת קשים אבל ניתן לאכול אותם טריים, מבושלים, או מוקפצים קלות ועוד.. כאשר כדאי לשים לב לחיתוך המתאים לכל מנה או דרך. עלי הסלרי מהווים תוספת מושלמת למרקים ולאחר הבישול מקבלים מרקם וטעם נימוח ומפנק. אני אמנם אוהב להכניס אותם למרקים אך עלי הסלרי יכולים להשתלב מצויין ולשדרג רטבים או ממולאים ועוד.. 

סלרי אפוי

ניתן להשתמש בסלרי במגוון רחב של צורות לאפייה. את שורש הסלרי ניתן לאפות בתנור ביחד עם שורשים נוספים, בשר, עופות ועוד… כמו כן ניתן להשתמש בגבעולי הסלרי ובעלים שלו ולהוסיף אותם לתוך תערובות שונות שאתם מכניסים לתנור. 

סלרי מוחמץ

אני אוהב מאוד להוסיף סלרי כשאני מכין חמוצים בבית, תרומת הסלרי לחמוצים מתבטאת בטעמם הייחודי שלו והוספת הקראנץ’ ליתר החמוצים. ניתן גם להחמיץ רק את גבעולי הסלרי עצמם ולאכול אותם כחמוצים לכל דבר. את שורש הסלרי ניתן לפרוס לרצועות כדי להכין חמוצים אבל קראתי שיש צורך להעביר את השורש בישול קל לפני ההחמצה.


*שמות נוספים לסלרי עלים

*שמות נוספים לשורש סלרי

:דברים שאפשר להכין עם סלרי

טחינה ירוקה

מתכון

תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין חביתה לאומלט
איך יודעים להבדיל בין חביתה לאומלט? שני מאכלים שניתן להכין בעזרת אותם המצרכים בדיוק על המחבת אבל לאחד …
איך להכין ציזיקי
איך להכין סלט צזיקי מדהים שיכול להתאים ולהשתלב בכל הארוחות שיש במהלך היום – בוקר, צהרים וערב. יש …
איך להכין שקשוקה
שקשוקה היא אולי הביצה הכי ישראלית שיש, יש מלא שיטות להכנת שקשוקה מרכיבי הרוטב, עם מכסה או בלי …
איך להכין ביצים
כל אחד יודע איך להכין ביצים, חביתה ביצה קשה, מקושקשת ועוד סוגי חביתות שונים נחשבים למאכלים שרובנו מסוגלים …
איך להכין ביצה עלומה
ביצה עלומה או ביצה שלוקה היא הביצה היוקרתית שהכי פחות נפוץ לפגוש בארוחות הבוקר, זאת מכיוון שהכנת ביצה …
איך להכין ביצה קשה
ביצים קשות לוקחות חלק רב בארוחות הבוקר שלנו אך גם משמשות למגוון רחב של שימושים כמו בסלטים, מאפים …
איך להכין ביצת עין
לכאורה הדרך הפשוטה ביותר להכין חביתה על מחבת, פשוט לשבור עליו ביצה ולחכות שהיא תהיה מוכנה. אבל ישנם …
איך להכין חביתה מקושקשת
יש האומרים כי ניתן לדעת אם בן אדם יודע לבשל או לא לפי איך שהוא מכין חביתה מקושקשת. …
איך להכין אומלט
ההבדל היחיד בין חביתה לאומלט הוא שאת האומלט מקפלים על התוספות ומקבלים חצי עיגול במקום להשאיר אותו פתוח …
איך להכין חביתה עם תוספות
ניתן לשדרג חביתה פשוטה, סוגים רבים של תוספות יכולים להפוך חביתה פשוטה ליותר טעימה, מרעננת ובעלת ערכים תזונתיים …
איך להכין חביתה רגילה
גם אם אתם נורא ממהרים, חביתה פשוטה עם כמה ירקות או בתוך כריך תעזור לכם לקבל אנרגיה כדי …
איך להכין עוגה בחושה קלה
בתור ילד תמיד חשבתי על הכנת עוגה שזה דבר עלאי השמור ליחידי סגולה כישרוניים במיוחד. ניחוחות העוגה הרגישו …
הפשרה של מוצרי מזון לפי סוגים
הפשרה של מוצרים קפואים היא החלק הכי חשוב לעבודה יעילה עם מקפיא. בדיוק כמו שהמוצרים לא קופאים בשניה …
הקפאה של מוצרי מזון לפי סוגים
ניתן להקפיא מלא דברים (אם לא את כל הדברים), צרפתי כמה רעיונות להקפאת מוצרים שונים במטבח שלי. יש …
איך להכין אורז מלא
איך להכין אורז לבן מלא, שיטות בישול, טיפים לעבודה ועבודה קלה ומהירה ועוד רעיונות בפנים להכנת אורז מלא …
איך מכינים אורז
איך מכינים אורז? הדרכים השונות להכנה ובישול של אורז, טיפים לעבודה נכונה, מתכונים, זנים וכל מה שהצלחתי לרשום …
מצרכי מזון בסיסיים למטבח הביתי
חשוב לערוך טוב את רשימת הקניות כדי שתכיל את כל מוצרי המזון הבסיסיים למטבח. מטבח מצויד ומסודר יעזור …
איך מבדילים בין השמות השונים של סלרי
איך מבדילים בין עלי סלרי, ראש סלרי, סלרי אמריקאי או שורש סלרי או כרפס ריחני? הסלרי הנפוץ מאוד …
איך מכינים זעלוק – סלט חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור
סלט זעלוק הוא בעצם חצילים עגבניה ופלפל שרופים בתנור ועשבי תיבול עם טעם משגע ומערנן שיכול להתאים כתוספת …
איך מבדילים בין פטרוזליה לכוסברה
פטרוזיליה וכוסברה, שניים מעשבי התיבול הנפוצים במדינת ישראל, בניגוד לזה שהם נראים כמעט אותו דבר וקל מאוד להתבלבל …

חזרה לעמוד בישולים