תפוח עץ הוא בין הפירות הכי נפוצים שתוכלו למצוא בעולם אם לא ה(הכי). טעמיו נעים בין חמוץ למתוק תלוי בזן התפוח, ניתן לאכול אותו טרי כפי שהוא וגם להכין איתו מגוון של מנות ומאפים.
תפוח עץ
אומרים שתפוח עץ הוא אולי הפרי הראשון שידע האדם עוד בתקופת גן עדן שם הוא היה פרי עץ הדעת האסור שאכל האדם הראשון שיצר אלוהים. התפוחים נפוצים בכל העולם וישנם זנים רבים של תפוחים בעלי מתיקות וחמיצות משתנה, אומרים שהם מסייעים לשליטה ברמת הכולסטרול ובמניעה של מחלות לב ושבקליפתו נוגד חימצון חשוב שעוזר להאיט את קצב החימצון של חומרים בסביבתו (בריא..- קישור לערך תפוח בויקיפדיה).
איך אוכלים תפוח עץ:
דרכים להכנת תפוח עץ
אכילת תפוח עץ טרי חי
הדרך הבסיסית ביותר לאכול כמעט כל דבר מהצומח, לאכול את התפוח כפי שהוא עם הקליפה לאחר ששטפנו אותו כמו שצריך. ניתן לאכול את התפוח עם הקליפה או מקולף, שלם מסביב לגרעינים או חתוך לפרוסות בצורות ובגדלים שונים לפי הצורך. ניתן להוסיף את התפוח כמרכיב מפתיע ומרענן בסלטים שונים או מנות וכמבון גם בקינוחים.
בישול תפוחי עץ
ניתן לבשל תפוח עץ בדרכים שונות, ניתן לבשל עם קצת מים (לרוב מוסיפים קצת סוכר) או במיץ. אפשר להוסיף תבלינים כמו ציפורן או קינמון וכדומה, והתפוחים סופחים את הטעמים של הנוזל בו הם מתבשלים. הבישול לא לוקח זמן רב גם תלוי אם מכניסים לנוזל קר, חם או רותך ויכול להמשך דקות בודדות בלבד. מומלץ לבדוק את מרקם התפוחים במהלך הבישול ולעצור קצת לפני התוצאה הרצויה מכיוון שהתפוחים ימשיכו להתרכך עוד קצת עד אשר ינוחו ויתקררו.
בישול תפוח עץ בסוכר מקורמל
ניתן לבשל את התפוח בסוכר מקורמל רותח. מכינים את הקרמל לרמה הרצויה ומכניסים את פרוסות התפוח בזהירות רבה לזמן קצר, ניתן להוסיף נוזלים במידת הצורך ומוציאים להתקרר. יכול לשמש כמרכיב בקינוח חלומי או לאכול סתם עם תוספת גלידה ופרורי קראמבל ברמה של מסעדת שף בבית. התהליך הזה הוא קצת יותר מסובך לדעתי ואם אתם לא בעלי ניסיון רב במטבח יותר קל להכין את התפוח בדרך אחרת.
אפיית תפוח עץ בתנור
התפוח יכול להיות אפוי בתנור עם או בלי הקליפה תלוי במתכון אותו מכינים. במהלך האפיה בתנור התפוח ניהיה רך יותר ככל שמתקדמים בתהליך האפיה. כאשר אופים תפוח בתנור מספיק חום של כ-160 מעלות ומשך זמן של כ-20 עד 30 דקות להשגת מרקם רך ומוכן לאכילה. ניתן גם לאפות תפוח עץ פרוס או חתוך לקוביות אבל חשוב לזכור שאם אופים את התפוח לא מכוסה הנוזלים מתאדים יותר בקלות והוא מקבל מרקם יבש ולבסוף צמיגי.
אפיית תפוח בתנור עם נייר כסף
השיטה האהובה עלי לאפיית תפוח היא לקחת תפוח מקולף ולחתוך אותו לקוביות (בלי הגרעינים). אניפשוט חותך את התפוח מסביב לגזע ואחכ לקוביות, את הקוביות אני מניח ישר על נייר כסף, מפזר קינמון ומערבב. סוגר את הנייר כסף טוב שיהיה אטום ולא יברחו אדים.מכניס לחימום בחום נמוךש ל כ-160 מעלות סלזיוס לבערך 20 דקות. לאחר מכן אני נותן לתפוחים לנוח בתוך נייר הכסף עוד זמן מה – גם פה תהליך הבישול ממשיך בזמן המנוחה.
זנים של תפוח עץ
לתפוח עץ זנים רבים בעלי תכונות שונות ורמות מתיקות וחמיצות שונות. ניתן לקרוא על זה יותר כאן בקישור. אני אכתוב בקצרה שמהניסיון שלי ככל שהתפוח אדום ובוהק יותר כך הוא מתוק יותר ובעל פחות חמיצות. תפוח צהוב הוא מתוק ובעל פחות חמיצות ותפוח ירוק הוא חמוץ ובעל פחות מתיקות. התפוחים הירוקים ידועים כמצויינים לבישול ואפייה כי הם קצת יותר קשים או יבשים וולרוב אני שם לב שמחירם הוא הנמוך ביותר מבין הזנים. אני אוהב לאפות ולבשל את כל הסוגים של התפוחים ולעיתים גם ביחד אבל ממליץ להתנסות כל פעם בזן אחר ולהרגיש את ההבדלים.
דברים שאפשר להכין עם תפוח:
פאי תפוחים
קראמבל תפוחים