Skip to content

כל אחד יודע איך להכין ביצים, חביתה ביצה קשה, מקושקשת ועוד סוגי חביתות שונים נחשבים למאכלים שרובנו מסוגלים להכין לבד. הביצים משמשות אותנו גם להכנת בצקים, פשטידות, עוגות ואפילו מנות בשר שונות אבל העמוד הזה מוקדש לסוגי חביתות. 

איך להכין ביצים

חביתות מככבות אצלנו על השולחן האוכל בארוחות הבוקר או הערב ולעיתים רחוקות הם גם מופיעות באיזה כריך בצהרים. במנת חביתה מביצה אחת אנחנו נקבל, חלבונים ואפילו קצת פחמימות, סוכרים ויטמינים, ברזל, מגנזיום ועוד…. על כן החביתה נחשבת לארוחה מזינה ובעלת ערכים תזונתיים שיכולים לעזור לנו לצלוח את היום ביתר קלות. 

ישנם סוגים שונים של חביתות ודרכים שונות להכין את ביצים מלבד חביתה, כמו בישול או שליקה ואפילו שמעתי על ביצה קשה במיקרו. למרות שהכנת ביצים היא פשוטה כתבתי את העמוד כדי להוסיף טיפים קטנים שיכולים לעזור למי שלא מכיר אותם לשפר את יכולת הכנת החביתות שלו. 

מה אפשר להכין עם ביצים

⬅️ חביתה רגילה⬅️ ביצה קשה
⬅️ חביתה עם תוספות⬅️ ביצה עלומה
⬅️ אומלט⬅️ שקשוקה
⬅️ חביתה מקושקשת⬅️ טמאגו
⬅️ ביצת עין*קישורים פנימיים לכותרות

חביתה רגילה

חביתה רגילה, החביתה הבסיסית והכי פשוטה להכנה שיש. לוקחים את הביצה ושוברים לתוך כוס או קערה (אפשר יותר מאחת), מערבבים ומוזגים למחבת עד שהביצה נקרשת ואז ניתן להפוך אותה. לאחר שהופכים סוגרים את החום ובזה לרוב סימנו את העבודה. (קרא עוד… | איך להכין חביתה)

קרא עוד – |איך להכין חביתה

חביתה פשוטה על פרוסת לחם עם חסה

חביתה עם תוספות

כדי לשדרג את החביתה הפשוטה ניתן לצרף תוספות כמו ירקות עשבי תיבול ועוד לבלילה עצמה ולהכין כמו חביתה רגילה. במקרים מסוימים צריך להכין את התוספות על המחבת לפני ואז לחבר ביניהם על ידי הוספת הבלילה של הביצה ישירות עליהם. (קרא עוד… | איך להכין חביתה עם תוספות)

חביתה עם תוספות לארוחת הבוקר

אומלט

אומלט הוא בעצם חביתה פשוטה עם תוספות, ההבדל היחיד בין אומלט לחביתה הוא שאת החביתה הופכים ואלו את האומלט מקפלים על התוספות לחצי עיגול. ניתן להפוך את האומלט מצד לצד אך מרכז האומלט (החלק העליון של החביתה לפני שהפכנו) מתבשל בצורה עדינה יותר. (קרא עוד… | איך להכין אומלט)

אומלט גבינות עם עגבניות שרי צלויות ובזיליקום

חביתה מקושקשת

חביתה מקושקשת נחשבת מתמודדת ראויה לתואר החביתה הקלה ביותר להכנה, אין צורך להפוך את הביצה צד במהלך הבישול, אפשר פשוט לערבב ולפרק אותה כמה שאנחנו רוצים על המחבת חמה עם קצת שמן או חמאה עד שהיא מוכנה. (קרא עוד… | איך להכין חביתה מקושקשת)

חביתה מקושקשת עם עשבי תיבול

ביצת עין

ביצת עין היא בין ארוחות הבוקר המפורסמות בעולם המוגשת לצד תוספות שונות בריאות יותר או פחות. היא יכולה לשמש גם כתוספת למנות מוקפצות, פסטה מרקים מיוחדים ויש גם כאלו שאוכלים אותה על הסטייק. הכנת ביצי עין היא פשוטה ביותר ולדעתי הסוד לקבלת ביצת עין מושלמת טמון בטמפ’ המחבת בזמן ההכנה. (קרא עוד… | איך להכין ביצת עין)

ביצת עין רכה על טוסוט וסלט

ביצה קשה

ביצה קשה זה בעצם ביצה מבושלת במים, לא צריך לעשות הרבה בשביל להכין ביצה קשה. מכניסים את כמות הביצים הרצויה לכלי עם מים ומביאים לרתיחה על מקור חום כלשהו. ישנם שיטות למדוד את זמן הבישול כדי לקבוע מידות עשייה שונות של הביצה, ביצה מבושלת במים רותחים תהיה מוכנה כעבור 4-5 דק’ מזמן הרתיחה של המים. (קרא עוד… | איך להכין ביצה קשה)

ביצים קשות פרוסות במנדול

ביצה עלומה

דרך נוספת לבשל ביצה במים היא ביצה עלומה, אם הייתי צריך לתאר את התוצאה הייתי אומר שזה בין ביצה קשה מקולפת לביצת עין. כדי להכין ביצה עלומה יש לחמם מים בכלי בישול, מומלץ כלי לא גבוהה מידי שיהיה נוח לעבוד. כאשר המים חמים מאוד אבל עדיין לא ברתיחה מערבבים אותם ומכניסים את הביצה פנימה עד שרואים שהלבן (חלבון) מוכן ונקרש לגמרי. (קרא עוד… | איך להכין ביצה עלומה)

ביצים עלומות מוכנות להגשה על טוסוט עם גבינת שמנת ועגבניה

שקשוקה

הדרך הכי ישראלית לאכול ביצים, שקשוקה היא בעצם הגרסה הישראלית לביצה עלומה. מכניסים את הביצים להתבשל בתוך רוטב עגבניות ופלפלים מושקע וטעים. ניתן להכין את הביצים של השקשוקה במספר מידות עשיה שונות וישנם אינספור שיטות ודרכים להכנה של מנת השקשוקה הידועה.

שקשוקה מפנקת עם עשבי תיבול מעל

טמאגו – חביתה יפנית

טמאגו היא בעצם חביתה יפנית, באופן אישי הכרתי אותה מהסושי. כדי להכין טמאגו אמיתי יש צורך להשתמש במחבת מרובעת, מוזגים בלילת ביצים למחבת על חום נמוך ונותנים לה להתחיל להיקרש. בעזרת מקלות אכילה או כלי אחר מתחילים לגלגל את החביתה הכי צמוד שאפשר, יש להתחיל לגלגל לפני שהביצה מוכנה לקבלת תוצאה איכותית, לאחר הגלגול ניתן להוסיף עוד בלילה למחבת ולהמשיך לגלגל גם אותה.

חביתה יפנית – תמונה מויקיפדיה

תודה שקראתם!

האם הכתבה הייתה מועילה? הדירוג אנונימי ולצורך שיפור

ציון ממוצע 0 / 5. מדרגים 0

אף אחד עדיין לא דירג תעזרו לי לדעת איך הכתבה - אתם ראשונים

עוד בבלוג בישולים:

מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה
מה ההבדל בין ריבה לקונפיטורה בעצם, האם יש שוני אמיתי בין השנים או שזה סתם מיתוס בין תרבויות. …
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית
איך להכין ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין בבית ריבת עגבניות שרי עם רוזמרין היא תוספת ייחודית ומפנקת שמוסיפה …
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים
איך להכין קרוטונים ביתיים מושלמים קרוטונים הם נשנוש פריך וממכר שיכול לשדרג כמעט כל מנה – ממרקי חורף …
איך להכין טחינה סלק
איך להכין טחינה סלק בקלות, טיפים לעבודה קלה ומהירה לקבלת טחינה בריאה וטעימה רעיונות לשדרוגים ושמירה בלי הרבה …
איך להכין ציר ירקות בבית
איך להכין ציר ירקות בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
איך להכין ציר עוף
איך להכין ציר עוף בבית בקלות, מתכון לציר עוף הכי קל שמשתלב מצויין במרקים עם הסברים על הכנת …
הכנת מרק בתנור
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בתנור, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
הכנת מרק בסיר
גלו טכניקות ושיטות להכנת מרק בבית בקלות מסוגים שונים, איך להכין מרק בסיר, רעיונות ומתכונים למרקים עם טיפים …
איך להכין מרקים: כל מה שצריך לדעת על מנת חורף חמה ומנחמת
ישנם דרכים רבות להכין מרק מרק הוא אחד המאכלים המחממים, המזינים והפשוטים ביותר להכנה.לצורך הכנת מרק משתמשים בטכניקות …
מרק סלק (בורשט) – צבעוני, עשיר ומחמם
מתכון למרק סלק או בורשט להכנה בבית – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב …
מרק ירקות – קליל, מזין ומלא טעמים
מתכון מושלם למרק ירקות ביתי – קל להכנה, מזין ומלא בטעמים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים להכנת מרק ירקות …
מרק עוף – קלאסי, מחמם ומלא בריאות
מתכון מושלם למרק עוף ביתי – טעים, בריא, עשיר ומלא בטעמים. איך להכין שלב אחרי שלב ורעיונות לשדרוגים …
מרק בצל – קלאסי, עשיר ומנחם
מתכון מושלם למרק בצל ביתי – עשיר, קרמלי ומלא בטעמים עמוקים. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית מחממת …
מרק עדשים – מחמם, עשיר ומלא בטעמים
מתכון מושלם למרק עדשים ביתי – סמיך, עשיר ומלא טעמים מנחמים. שילוב עדשים ותיבול עדין למנה חורפית, מחממת …
מרק אפונה – חורפי, סמיך ומנחם
"מתכון מושלם למרק אפונה ביתי – סמיך, עשיר ומלא בטעמים. אפונה ירוקה עם תיבול מושלם ליצירת מנה חורפית …
מרק עגבניות צלויות בתנור – עשיר, ארומטי ומפנק
מתכון מושלם למרק עגבניות ביתי עשיר, קטיפתי ומלא בטעמי עגבניות עמוקים ומתקתקים. מנה מחממת ומפנקת. רעיונות לשדרוגים בפנים
איך להכין מרק כתום חורפי, מזין ומפנק
מתכון מושלם למרק כתום ביתי – עשיר, סמיך ומלא בטעמים מתקתקים ועדינים. שילוב של ירקות כתומים שהופכים למנה …
מרק גריסים עם תפוחי אדמה וגזר
מתכון מושלם למרק גריסים ביתי – חם, מזין ומלא בטעמים עמוקים. שילוב ירקות שורש, גריסים ותיבול עדין ליצירת …
מרק שום – ארומטי, עשיר ומפתיע
מתכון מושלם למרק שום ביתי – עשיר, מלא בטעמים עמוקים ומחמם. איך להכין ורעיונות לשדרוגים למנה חורפית לא …
איך להכין רוטב ויניגרט ביתי מושלם לסלטים
מתכון קל לרוטב וינגרט בסיסי שניתן להכין בקלות בבית בעזרת שמן זית, חומץ וחרדל, עם טיפים לעבודה נכונה …